Instagrambilder ger reseinspiration i ny app

Publicerad: 2017-11-17 11:46 | Taggar: Kategorier:

Sherpa är ett tydligt exempel på en app som utgår från befintligt material, bearbetar det och erbjuder en ny tjänst. I Sherpas fall handlar det om reseinspiration med bilder från Instagram.

Instagram är fullt av fantastiska resmålsbilder att inspireras av för den som är ressugen. Detta har skaparna bakom appen Sherpa tagit fasta på. För i appen Sherpa: Discover the World har de, efter godkännande, använt en halv miljon resebilder från 2 000 Instagrammare och samlat dem i grupper så att användaren snabbt kan svepa sig igenom de resmål hen är intresserad av. Och med största sannolikhet finns resmålet representerat, eftersom Sherpa sägs ha bilder från 25 000 platser.1

Skapa önskelistor
Appen kompletterar med lite information, framför allt från Wikipedia, men det är tydligt att den bildmässiga inspirationen är i fokus. Vill man drömma sig bort lite mer planlöst så går det att kolla in deras ”trending locations” och bli inspirerad av det som andra kikar på just nu.

Grupperingen sker på olika nivåer, så utöver att söka på det naturliga, som länder och städer, kan man även titta efter de områden eller kvarter som känns intressanta – i skrivande stund är Shoreditch i London en av de mest välbesökta grupperna.

Via en kartvy över vilka bilder som är tillgängliga går det till exempel att kolla hur det ser ut i kvarteret runt hotellet där man ska bo under en kommande cityweekend.

Alla kan bidra
Hittar du något som du blir sugen på kan du skapa egna mappar, som ett slags önskelista över resmål. Appen kräver därför inloggning via Instagram, och med ett klick kan du själv bidra till flödet av resebilder – men om du vill hålla de egna bilderna för dig själv går det också bra.

I dagsläget är det alltså en form av lite extra autentisk inspiration som gäller för Sherpa, men det finns planer på att komplettera med exempelvis bokningsmöjligheter framöver.2 Sherpa är gratis och finns än så länge endast för Ios.

Foto: Johnér / Anna Kern

Läs också
Uppkopplade prylar som försvårar för tjuven
Låsa upp mobilen med örat
En artificiell klok kompis

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton