Täckningskartor

Telia miljardsatsar på mobilnätet
Satsningen på mobilnätet görs tillsammans med Ericsson under fem år och innebär att gammal utrustning ersätts med modern och energisnål teknik. Kapaciteten i 4G-nätet fördubblas samtidigt som 5G-nätet fortsätter rullas ut. Helt nya mobilmaster byggs också, framförallt i landets sju skogslän. För dig som mobilanvändare innebär det en bättre kundupplevelse med snabbare och bättre bredbandsuppkoppling på fler platser. När arbetet är klart 2025 kommer 5G-nätet, precis som 4G-nätet, att täcka mer än 90 % av Sveriges yta och 99 % av befolkningen.

Täckning i dag

Kartan visar befintlig mobiltäckning i Sverige.
Täckningskartan är datorberäknad och baseras på faktorer som påverkar den verkliga täckningen. Vårt mål är att kunna återge en så korrekt information som möjligt. Trots detta kan andra faktorer påverka radiosignalen, såsom tät skog, berg och dalar, liksom antalet användare som är uppkopplade på nätet samtidigt. Täckningen kan även variera beroende på vilken enhet som används, eftersom mobiltelefoner, modem och surfplattor har olika egenskaper. Läs Post- och telestyrelsens råd för bättre mobiltäckning

Lämna gärna din synpunkt nedan på var vi kan förbättra täckningen, så kan du även få information om när en förbättring av mobiltäckningen planeras. 

SÖK SUPPORT