navigation-profile navigation-search navigation-menu navigation-services navigation-mail navigation-mail navigation-laddarefill navigation-forum navigation-close navigation-plus navigation-minus navigation-chevron-right navigation-newspaper heart

Hörluren som översätter språk

Publicerad: 2016-06-14 15:09 | Kategorier:

Pilot kombinerar den senaste tekniken inom röstigenkänning, maskinöversättning och wearables. Resultatet är ett par snygga hörlurar som gör att du kan förstå folk över hela världen utan att tala deras språk.

Hörlurarna från Pilot är världens första av sitt slag. De fungerar som ett par, vilket innebär att du bär den ena snäckan medan personen du talar med bär den andra. Då blir allt som ni säger översatt nästan omedelbart till den andres språk.

Allt som behövs är hörlurarna och en smartphone med Pilot-appen installerad. När du sedan talar plockar hörlurens mikrofon upp din röst, skickar den via bluetooth till appen där den översätts, för att sedan spelas upp på det önskade språket i den andra luren.

Till en början finns endast stöd för engelska, franska, spanska och italienska. Men enligt Pilots sida på crowdfunding-sajten Indiegogo kommer fler språk att följa under 2017. Hörlurarna, som för övrigt också går att använda för att spela upp musik trådlöst, beräknas kosta omkring 2 500 kronor.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

arrow-downt arrow-downt information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic