App för nyfikna flygresenärer

Publicerad: 2016-04-25 12:59 | Kategorier:

Gillar du att spana efter vackra vyer genom flygplansfönstret? Sightseeing från flygplansstolen blev just ännu roligare. Med den här offline-appen får du information om alla landmärken som är värda att kolla in under din rutt.

Slingrande floder, mäktiga bergskedjor och blinkande städer. Om vädret är klart och du har fönsterplats finns det mycket att fästa ögonen på under flygturen. För att ge nöjet en extra dimension har University of Minnesota tagit fram applikationen Flyover Country som ger information om alla geologiska höjdpunkter planet passerar under resans gång.

Så fungerar Flyover Country
Ange bara startpunkt och destination så analyserar Flyover Country din rutt och samlar relevant information från olika databaser, som du laddar ner innan du går ombord på planet. Appen använder sedan telefonens GPS-system för att tracka planets position och ge information om de landmärken som för tillfället går att se genom flygplansrutan.

Du kan alltså kika ner på sjöar, landskap och städer samtidigt som du läser Wikipedia-artiklar om de geologiska höjdpunkter du ser från ovan. Bäst av allt är att appen fungerar offline, vilket gör den till ett perfekt tidsfördriv om det saknas wifi ombord på planet.

Du behöver förresten inte vara tiotusen meter över havet för att ha nytta av Flyover Country. Appen är en ypperlig följeslagare på såväl roadtrip som hajk. Flyover Country finns att ladda ner gratis för både iPhone och Android.

Fler intressanta talare kan du se och läsa om på www.telia.se/c2b

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton