Bättre sömn med smarta prylar

Publicerad: 2015-10-20 09:50 | Kategorier:

Att vara utvilad i både kropp och hjärna är en förutsättning för att kunna prestera bra. Mesta möjliga återhämtning under nattens sömn kan du få med hjälp av smarta prylar med tillhörande appar, som både analyserar och kommer med råd.

Aktivitetsarmband kan användas för sömnregistrering, men det är långt ifrån alla som trivs med att sova med ett – ganska klumpigt – armband. Det finns andra smarta alternativ som bygger på mätningar av puls, andning och rörelser under natten, här är två av dem:

Bälte under lakanet
Företaget Sleepace har tidigare lanserat den smarta sänglampan Nox, som tonar upp ljuset i ett läge när du sover som lättast. Det nya RestOn-bandet liknar närmast ett bilbälte över sängen, är två millimeter tjockt och placeras under lakanet. När du trycker på ”start sleep” börjar det kommunicera med den tillhörande appen via Bluetooth.

Efter du har vaknat och tryckt ”stop sleep” kommer appen att analysera kroppsrörelser, sömncykler och sömnkvalitet. Du får också en total ”sömnpoäng” på en skala upp till 100, och dessutom tips om vad som skulle kunna göra sömnen bättre. Lösningen kostar cirka 150 dollar och appen finns för Ios och Android.

Kommunicerar med andra prylar
Samsung ska ta sig in på marknaden för sömnhjälpmedel med kommande lanseringen av sin SleepSense, en platt pryl som läggs under madrassen. Du får se resultat som total sovtid, sömneffektivitet, hur lång tid det tog att somna, hur många gånger du lämnade sängen och andel REM-sömn respektive djup sömn.

SleepSense ska också kunna kommunicera med Samsungs andra smarta prylar för att till exempel styra ljus och temperatur för att främja sömnen. Det finns ännu inga uppgifter om pris eller när den lanseras.

Läs om fler smarta sömnhjälpmedel här

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton