Knappen som handlar åt dig

Publicerad: 2015-11-23 12:51

Det talas om att våra hushållsapparater inom kort kommer att kunna beställa påfyllning på egen hand. I väntan på det har den amerikanska näthandelsgiganten Amazon lanserat en lösning i form av en knapp som åtminstone förenklar beställningsproceduren.

Den uppkopplade kaffemaskinen som automatiskt beställer kaffe har länge fått statuera exempel för hur det uppkopplade hemmet kommer att te sig. Men än så är det en bit kvar dit, och under tiden arbetar många med att försöka förenkla vårt vardagsförfarande.

En knapptryckning räcker
En av dem är den amerikanska näthandelsgiganten Amazon som har utvecklat en knapp som ska korta shoppingprocessen betydligt. Knappen Dash Button har bara en funktion, och det är att den automatiskt beställer hem den avsedda produkten när du trycker på den.

Varje produkt har en egen knapp, exempelvis går det att köpa en knapp som är avsedd för beställning av tvättmedel. Den placeras sedan på lämpligt ställe i tvättstugan och när tvättmedlet börjar ta slut trycker man på knappen. Då skickas automatiskt en beställning på tvättmedel till amazon och två dagar senare får du en leverans.

Använder wifi
Förutom knappen, som är uppkopplad via wifi, behöver man en smartphone med den tillhörande appen installerad. När knappen sedan klickats på kommer en avisering på de förinställda varorna att dyka upp i telefonen, och på så sätt har beställaren möjlighet att justera sin order.

Än så länge finns det enbart knappar för ett begränsat antal företag, bland annat sådana som tillverkar städprodukter, rakhyvlar, schampo och blöjor. Att införskaffa knappen kostar ca 50 kr, men konsumenten erbjuds då motsvarande rabatt på första köpet som görs med hjälp av knappen.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton