Film: ”Enklare att arbeta på resande fot”

Publicerad: 2015-11-06 10:13 | Kategorier:

Fotografen Lena Evertsson reser mycket i jobbet och behöver tips på lösningar som kan underlätta hennes arbete. Hon kontaktar därför sin personliga rådgivare på Telia, Ajdin Crnovic.

Lena Evertsson, arbetar som fotograf och driver Ateljé Lena Photography. Hon är baserad i Skåne, men får ofta uppdrag på annan ort.

– Jag reser jättemycket i mitt jobb och just nu känner jag inte att det fungerar när jag ska lagra och leverera bilder, säger hon och tillägger:

–Jag vill också kunna ta betalt på plats och slippa hantera kontanter.

För att hitta lösningar som är lämpade för just sina behov tar hon kontakt med sin personliga rådgivare på Telia, Ajdin Crnovic, och de möts upp när Lena är på väg till ett nytt uppdrag.

Nå filerna överallt
Lena börjar med att förklara sina behov för Ajdin, och de är kopplade till att hon ofta är på språng.

– Jag jobbar som fotograf och reser otroligt mycket i mitt jobb, säger Lena och förtydligar:

– Kunder ringer när som helst och behöver gamla bilder, men då kan jag inte leverera ibland om jag är på väg någonstans och det är ett stort problem för mig, det går inte.

Ajdin ser att Lena har behov av en lösning som ger henne tillgång till sina filer oavsett var hon befinner sig – utan att hon behöver släpa på skrymmande externa lagringsenheter.

– I slutändan handlar det ju om en sak och det är att det ska vara lätt för henne när hon är ute och reser, förklarar Ajdin.

Han föreslår därför att Lena skaffar en app som heter OneDrive. Det är en molntjänst som kan användas för att lagra bilder och dokument i molnet, och därmed komma åt dem även när man inte är på kontoret.

–Det är perfekt! Detta har varit ett jättestort problem för mig och ett bekymmer jag känt att jag varit tvungen att lösa – fort, säger Lena.

iZettle gör kontanter onödiga
Yrket som fotograf innebär spännande och kreativa projekt, och nyligen har Lena gett ut den biografiska fotoboken Från sprit till krus.

– Så jag kommer att vara ute mycket på mässor och föreläsningar och berätta om boken, och då måste jag kunna sälja den på plats. Då vill jag gärna slippa kontanthantering. Folk kanske inte har pengar på sig och då kan de strunta i att köpa en bok, och det vill jag ju inte råka ut för, förklarar Lena.

Att vilja slippa kontanthantering är enligt Ajdin ett vanligt problem, och han har en enkel lösning redo:

– Det finns faktiskt något som heter iZettle. Du kopplar upp den via bluetooth till din mobil eller surfplattan – någon enhet helt enkelt – och så kan du ta betalt med kort för din bok.

Kan ägna mer tid åt att fotografera
Lena är nöjd med förslagen Ajdin tagit fram, och känner att han snabbt identifierat hennes behov.

– Ajdin har levererat spot on! Han har förstått mitt behov och han är en väldigt härlig kille som är lätt att prata med och han har fått fram bra lösningar för mig, säger hon och tillägger:

– Eftersom jag har ett kreativt yrke som fotograf är det administrativa egentligen sekundärt, det är ju inte det jag vill hålla på med – utan jag vill ju fotografera så mycket som möjligt. Och med de här lösningarna som Ajdin har presenterat får jag ju väldigt mycket mer tid till det jag faktiskt ska göra: fotografera!


FAKTA

Kund: Fotograf Lena Evertsson
Rådgivare: Ajdin Crnovic
Behov: Vill kunna nå sina filer överallt och vill även slippa kontanthantering.
Lösning: Molntjänsten OneDrive och portabla betallösningen iZettle
.


Klicka här om du vill komma i kontakt med en personlig rådgivare.
 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton