Spotify för företag - med big data som dj

Publicerad: 2015-03-24 11:00 | Kategorier:

Med Spotify Business och Enterprise kan företag använda Spotify för att spela målgruppsanpassad musik i till exempel butiker eller barer. Företagen får rekommendationer som bygger på analyser av vad de 60 miljoner privata Spotify-användarna lyssnar på.

Spotifys betydelse för musikdistributionen har inte gått någon förbi. Men fram till nyligen har de varit inriktade på privatmarknaden, vilket bland annat beror på att det krävs speciella licenser för att ha rätt att spela musik i kommersiella lokaler som butiker, frisersalonger, caféer och barer.

Nu kommer nya tjänsterna Spotify Business och Spotify Enterprise för mindre respektive större företag, som gör det enkelt att spela rätt musik på rätt plats vid rätt tid.

- Vi har gjort undersökningar som visar att 41 procent av kunderna som går in i till exempel en butik kan tänka sig att vända och gå därifrån om de inte gillar musiken, säger Ola Sars, vd för Soundtrack Your Brand.

Analyserar miljoner användare för att hitta rätt låt
Spotify Business och Enterprise kommer med ett mervärde till företagsanvändaren: genom att analysera lyssnandet hos de befintliga 60 miljoner privata Spotify-användarna går det att få fram vilka låtar som är populära just nu - och dessutom vid vilken tidpunkt och vilken geografisk region.

De geografiska skillnaderna är kanske inte så stora för ett företag med spridning över Sverige, men däremot kan det vara intressant att automatiskt kunna spela mer tempofylld och energigivande musik strax efter öppning, och låtar som sänker stressnivån för de kunder som kommer förbi på väg hem efter jobbet.

Mekaniseringsrättigheterna, det vill säga rätten att använda låtarna i offentliga miljöer ingår i månadsavgiften för tjänsterna, medan avgifterna för framföranderättigheterna betalas av kontoägaren direkt till STIM och SAMI.

Läs mer:
Harrys och Spotify låter gästen skapa musikupplevelsen>>

Partnerskap gör Spotify mer snabbrörliga >>

Mer om Spotify Business/Enterprise och case>>

Köp Spotify Business för mindre företag >>

Kontakt  för mer information om Spotify Enterprise för större företag >>

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton