Mobilt arbete - därför hamnar det högt på IT-chefens agenda

Publicerad: 2015-03-17 13:58 | Taggar: Att jobba mobilt Kategorier:

Många undersökningar visar på samma sak: den strategiska betydelsen av IT bara ökar. Samtidigt behöver många IT-chefer ägna stor tid åt underhåll av existerande system. Då kan mobila lösningar göra nytta.

McKinseys globala, årliga undersökning "IT under pressure" berättar om det som många IT-chefer kan vittna om: efterfrågan på IT-lösningar som förbättrar organisationens effektivitet bara ökar. Fokus ligger mindre och mindre på att kapa kostnader - och mer och mer på att IT ska vara en del av kärnverksamheten: en strategisk komponent som levererar resultat.

Otåligheten är stor
"IT under pressure" visar på det som många IT-chefer upplever. Man sitter fast i underhåll av existerande system, samtidigt som man behöver skapa stöd för nya sätt att jobba. I vissa fall händer det till och med att verksamhetschefer rundar IT-avdelningen och inför egna lösningar - helt enkelt eftersom otåligheten är för stor. Man vill nå resultat, nu.

Mobila lösningar en del av lösningen
Mobilitet kan både underlätta IT-chefens arbete - och samtidigt leverera de påtagliga vinster som man efterfrågar i verksamheten. - Genom att få ut existerande applikationer i mobila enheter, säger Mille Beckman, mobilstrateg på Telia, kan verksamheten få stöd för nya sätt att jobba - utan nya, stora och underhållskrävande investeringar. Man drar nytta av de existerande i stället. När plattformen finns på plats, kan olika delar av verksamheten göra sina egna prioriteringar för att förverkliga nya mobila arbetssätt. Det blir en grundplatta för att göra resten av företaget mer produktivt.

Vem tar budgeten?
Kraven är många på IT-chefen. Förväntan på att den moderne CIO:n ska vara verksamhetsutvecklare är ett i raden av exempel. - Problemet är att det ofta ska rymmas väldigt mycket i en IT-budget, säger Mille Beckman. När väl grundplattan finns på plats, behöver andra delar av företaget tillföra resurser för de projekt som gör att de blir mobila. Det här är ju i väldigt liten grad en teknikfråga - utan i stället en fråga om hur arbetet ska gå till när man arbetar mobilt. Och det är inte en IT-fråga.

Mer fakta och tips i broschyren.

Ladda ner den här!

Tack - dokument skickas till dig inom kort.

Tyvärr lyckades vi inte ta emot din epost. Var vänlig försök igen.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton