Sluta skjuta upp saker med 3 minuters-regeln

Publicerad: 2015-05-12 12:54 | Kategorier:

Har du svårt att komma igång? Lugn. Med hjälp av en mindfulnessteknik som endast kräver tre minuter av din tid kan du kickstarta krävande projekt. Det menar författaren Steve Chandler, som beskriver 3 minuters-regeln i sin bok Time warrior.

Enligt Steve Chandler finns det en enkel anledning till att vi skjuter upp saker: vi tror att de kommer att bringa oss obehag på något sätt. Han menar samtidigt att den negativa känslan är ett tecken på att vi måste ta tag i detta:

– Rädsla säger åt oss vad vi behöver göra. Ju räddare vi är för ett jobb eller kall, desto säkrare kan vi vara på att vi måste göra det.

Eftersom sysslor som ligger i framtiden ofta upplevs som stora och krävande skjuter vi upp dem så länge det går. Steve Chandler har emellertid kommit på en lösning som han kallar 3 minuters-regeln.

Den går ut på att du, precis som namnet skvallrar om, viker tre minuter åt en aktivitet. På så sätt känns den inte längre överväldigande, och blir därför lättare att påbörja.

Nyckeln är att under denna korta stund fokusera på det för tillfället mest kritiska eller viktigaste med sysslan. Det gör du genom att ställa dig frågan ”Vad behöver jag ägna dessa tre minuter åt just nu?” och sedan tillbringa tre ynka minuter med att göra just detta.

Enligt Steve Chandler har du efter denna korta stund med största sannolikhet kommit över hindret du fasat för. I annat fall har du kommit en bit på vägen och nästa steg blir lättare att ta.

Här hittar du boken Time warrior.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton