Fem molntjänster som förenklar det mobila arbetslivet

Publicerad: 2015-07-06 09:16 | Taggar: Spara i molnet, Molnet, Produktartikel Kategorier:

Allt fler väljer att jobba utanför kontoret på sommaren och med den nya tekniken är det enklare än någonsin. Genom att flytta kontoret till molnet kan du komma åt dina filer och program var du vill och när du vill. Allt som behövs är en internetuppkoppling.

Moln är kanske inte det första man vill tänka på när solen äntligen tittar fram – men det virtuella molnet är någonting helt annat. Här lagras dina program, bilder, filer och projekt så att du lätt ska kunna komma åt dem med din mobil, dator eller surfplatta.

I Telias webbshop har man samlat ett gäng molntjänster som förenklar livet för det moderna företaget. Betalningen sker månadsvis utan bindningstid och allt som behövs för att komma igång är ditt företags organisationsnummer. Här är några populära molntjänster:

Office 365
Microsofts Officepaket är mer eller mindre standard när det rör sig om kontorsjobb. Office 365 ger dig tillgång till alla dina favoritprogram, som till exempel Powerooint och Excel, i molnet – perfekt för dig som arbetar på språng. Eftersom fler kan bjudas in till att jobba i samma dokument slipper kollegorna mejla filer och hålla reda på vem som har den senaste versionen. Lagringstjänsten Onedrive följer med på köpet.
Pris: Från 49 kronor/månad

Läs mer om Office 365

Onedrive
Med Onedrive kan du komma åt dina filer var du vill, från vilken enhet du vill. På datorn dyker Onedrive upp som en vanlig mapp där du kan synka bilder från telefonen, organisera projekt eller spara arbetsdokument. Tjänsten ger tillgång till 1TB lagringsutrymme, vilket motsvarar 200 000 PowerPoint-presentationer.
Pris: 49 kronor/månad

Läs mer om Onedrive

Hogia Smart
På sommaren vill många vara spontana och flexibla – och helst slippa åka in till kontoret. Hogia Smart är en lättanvänd tjänst för dig som vill kunna sköta bokföring, fakturering, rapporter och administration i molnet. Eftersom programmet sparar och säkerhetskopierar helt automatiskt behöver du aldrig oroa dig för att förlora viktig data.
Pris: från 98 kronor/månad

Läs mer om Hogia Smart

Billogram
Om Hogia vänder sig till lite större företag är Billogram en faktureringstjänst för småföretagaren som prioriterar enkelhet. Att hantera fakturor har traditionellt sett varit en anledning att åka in till kontoret, men med Billogram skapas de i mobilen och skickas iväg direkt. Kostnaden är 10 kronor per faktura och ytterligare några kronor för utskrift och porto om du vill ha den postad.
Pris: 10 kronor/faktura

Läs mer om Billogram

Spotify Business
Med ett bibliotek på över 30 miljoner låtar är Spotify det självklara valet när man vill sätta musikalisk guldkant på sommartillvaron. Men om du driver ett kafé, en butik eller en frisörsalong ska du tänka på att den vanliga licensen inte tillåter offentlig uppspelning. Lösningen heter Spotify Business – en premiumtjänst som dessutom låter dig arbeta med schemalagda spellistor och uppspelning i flera olika rum.
Pris: från 299 kronor/månad

Läs mer om Spotify Business

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton