Nya podden Digitalisterna

Publicerad: 2015-12-21 15:59 | Kategorier:

Tid över i jul? Passa på att lyssna i kapp på Telias podd Digitalisterna. I sex avsnitt får du som är småföretagare mängder av smarta tips.

Livet som småföretagare är inte alltid en dans på rosor och det gäller att dra nytta av alla knep som kan göra företagandet enklare. Men även om det finns smarta lösningar är det inte alltid lätt att få nys om dem. För att hjälpa småföretagare lite extra har Telia därför lanserat poddcasten Digitalisterna.

– Vi vill prata om hur man kan jobba smartare med digitala hjälpmedel på ett mer naturligt och underhållande sätt, inspirera och hjälpa till. Vi vill göra det enklare för alla som jobbar helt enkelt, förklarar Daniel Stark på Telia, som är en av programledarna.

Olika ämnen varje avsnitt
Till sin hjälp har Daniel Stark den välkända radioprataren och multisysslaren Kjell Eriksson, som vana radiolyssnare hört i allt från P3:s Morgonpasset till humorprogrammet PippiRull.

– Det är väldigt roligt att få jobba med Kjell. Jag tycker att han twistar saker på ett roligt sätt, han underhåller men får ändå fram viktiga poänger, säger Daniel Stark.

Hittills har det släppts sex stycken halvtimmeslånga avsnitt av podden och det går att lyssna via både Itunes och Acast.

– Vi intervjuar olika gäster i varje program och gör reportage som knyter an till det för dagen aktuella temat, säger Daniel Stark.

Tar upp vardagsproblem
I första avsnittet diskuteras det kontorslösa kontoret. Reportage om folk som arbetar från exempelvis caféer varvas med smarta tips. Här är inga frågor för små eller för stora; i första avsnittet går de från att diskutera hur man ska se till att ingen stjäl ens saker vid eventuella toalettbesök till hur man skyddar känslig information.

– Det finns många vardagsproblem som kanske verkar triviala, men som faktiskt påverkar folk i realiteten. Men jag hoppas att de som lyssnar känner att vi även kommer med användbara tips. I första avsnittet berättar jag till exempel om hur viktigt det är att tänka på säkerheten när man jobbar på en offentlig plats, säger Daniel Stark och förklarar:

– Exempelvis Telias wifi är ju rätt säkert, men många ställen med offentliga nätverk har inte så mycket kunnande. I värsta fall kan någon både avlyssna trafiken när du surfar och hacka din dator. För din egen del kanske inte är så farligt, men dina kunders uppgifter måste du förvalta på ett säkert sätt. Jag brukar säga att man ska vara paranoid kring ens kunders info, helt enkelt.

Avslutar med digital stress
Avsnitt två av podden fokuserar på ett helt annat ämne, nämligen e-handel.

– Drömmen om att ha en e-handel finns hos många och därför grottar vi ner oss i ämnet. Vi pratar om allt från hur man kommer igång till hur man kan driver en e-handel på smartast möjliga vis, och vi har dessutom med en gäst från Japan på distans som ger sina tips. Förhoppningsvis kan vi få flera av lyssnarna att våga ta steget och förverkliga sin dröm om en egen webbshop!

I de följande två avsnitten läggs fokus på molntjänster, ett begrepp som blir allt vanligare men som för många ändå upplevs som ganska luddigt. Först diskuteras mötestjänster i molnet och sedan följer ett avsnitt med tips på hur man kan underlätta lagring med hjälp av molntjänster. Avsnitt fem handlar om uppkoppling från olika platser och i årets sista avsnitt avhandlas det nya fenomenet digital stress.

Här kan du lyssna på podden Digitalisterna:
Itunes
Acast

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton