3D-utskriven hjälpreda på flyget

Publicerad: 2015-08-24 09:23 | Kategorier:

Du slår dig ner i flygstolen, inser att kaffekoppen står väldigt ostadigt på bordet och jackan inte ens kan hängas upp. Dessutom får du ont i nacken av att titta ner på din surfplatta. Känns detta irriterande scenario igen? Då är det dags att spana in nya prylen Airhook.

Medan allt från bilar till barnvagnar de senaste åren försetts med smarta lösningar, som exempelvis kaffemuggshållare och krokar, har flygplanens inredning sett likadan ut i många decennier. Detta trots att vi numera ofta tar med oss allt från takeaway-muggen med kaffe till surfplattan ombord.

De allra flesta har sedan länge insett att den sparsmakade flyginredningen inte hjälper någon. Men i väntan på att flygplanstillverkarna ska komma till denna insikt kan du själv lösa problemet med den smarta uppfinningen Airhook. Skaparen Craig Rabin kom på idén när han själv var ute och flög, och sedan skrev han ut en prototyp på sin 3D-skrivare. Denna testade han nästa gång han satt på ett flygplan, och därefter justerades prototypen ytterligare nio vändor innan han var helt nöjd.

Den färdiga varianten lanserades på sajten Kickstarter, i hopp om finansiering via crowdfunding. Kampanjen var lyckad och nu är produkten färdig för lansering. Den har såväl mugghållare som krok och anordning för montering av exempelvis surfplatta.

Här kan du läsa mer om Airhook:
http://www.theairhook.com/

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton