Två nya Iphone när Apple presenterade nyheter

Publicerad: 2014-09-16 12:56 | Kategorier:

Det blev inte bara en ny – utan två – nya modeller av Iphone när Apple presenterade företagets nyheter på tisdagkvällen. Men den omtalade presentationen bjöd på mer än telefoner. Här är nyheterna.

Det blev två lurar – Iphone 6 och Iphone 6 Plus. Den mindre av dem har en skärm på 4,7 tum och är 6,9 millimeter tunn. Den större har en skärm på 5,5 tum och är 7,1 millimeter tunn. Båda har retina hd-skärm och kommer i guld, silver och ”space grey”. Batteritiden ska, vid 3G-samtal, enligt Apple vara 14 timmar för Iphone 6 och 24 timmar för Iphone 6 Plus.

Nya funktioner i Iphone
Som det tidigare har spekulerats kring har de nya Iphone-telefonerna en inbyggd barometer som genom att mäta lufttrycket kan känna av vilken höjd telefonen befinner sig på. Nytt är även att telefonernas rörelsesensor ska kunna känna av om du till exempel springer eller cyklar.

Andra finesser är stöd för snabbare wi-fi, samtal via wi-fi där det finns, nya kameror med ökad ljuskänslighet och snabbare fokus och att man kan skicka ljudklipp via meddelandeappen. En stor nyhet förutom nyss nämnda funktioner är inbyggd NFC-teknik.

En mobil plånbok
NFC-tekniken hänger tätt ihop med nästa nyhet från eventet – den mobila plånboken Apple Pay. Apple Pay finns i Iphone 6 och Iphone 6 Plus och bygger på NFC. Den har hög säkerhet och lanseras till att börja med i USA.

Och så var den en sak till. Iwatch. Eller Apple Watch som den kom att heta. Den smarta klockan det har ryktats om i åratal är till slut här. Klockan har ett helt nytt gränssnitt och kommer i två storlekar. Sensorer på klockans baksida, bland annat hjärtfrekvensmätare och accelerometer, gör att den kan användas som hälso- och träningsenhet. Klockan har en fyrkantig skärm av safirglas och trådlös laddning. Den kommer med Siri, vibrerar för notiser och har stöd för att diktera meddelanden. Och sist men inte minst – den finns även i18 karats guld.

Lansering i Sverige

Phone 6 och iPhone 6 Plus kommer att lanseras den 26 september i Sverige. Vill du ha mer information om iPhone 6 och iPhone 6 Plus skickar du ordet iPhone via sms till 71350.

Eller anmäl ditt intresse här.

 

 

Tillbaka till nyhetsbrevet

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon
close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton