navigation-profile navigation-search navigation-menu navigation-services navigation-mail navigation-mail navigation-laddarefill navigation-forum navigation-close navigation-plus navigation-minus navigation-chevron-right navigation-newspaper heart

Fler vill använda mobilen som plånbok

Publicerad: 2014-09-05 15:51 | Taggar: Detaljhandel

En av tre tyskar och två av tre britter är redo att börja använda mobilen som plånbok enligt undersökningar. Och i Sverige ligger man långt fram i utvecklingen.

Den mobila plånboken lockar allt fler. Enligt en undersökning gjord av Marketing Sciences i Storbritannien är två tredjedelar av landets smartphoneägare öppna för idén att lämna den fysiska plånboken hemma. De flesta är dock mer intresserade av att samla lojalitetspoäng och få erbjudanden än att just betala med telefonen.  En tredjedel uppgav att de var intresserade av att betala för köp under 20 pund, motsvarande cirka 230 kronor, via sin smartphone.

Betala i mataffären
En liknande undersökning gjord av TNS Infratest i Tyskland visar att en av tre tyskar är redo att betala med mobilen. Främst är det på bussar och tåg samt i mataffären som tyskarna skulle använda betaltjänsterna.

I Sverige har man kommit långt med mobila betalningar – över en miljon svenskar har anslutit sig till operatörernas tjänst WyWallet för mobila inköp. En annan populär tjänst är SEQR som finns i en rad mataffärer, restauranger och butiker över hela landet.

Mobila betalningar för småföretagaren

Öka omsättningen med mobilbetalning

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

arrow-downt arrow-downt information navigation-arrow-down navigation-arrow-right