Så kan IOS 8 underlätta ditt jobb

Publicerad: 2014-10-21 09:13 | Taggar: Skydda innehållet på din mobil Kategorier:

Apples nya operativsystem IOS 8 har fokus på säkerhet, produktivitet och bättre enhetshantering. – Med IOS 8 finns det flera saker som förenklar vardagen. Företagare idag vill kunna arbeta helt mobilt, och då vill man ha en sömlös upplevelse, säger Taha Fazlhashemi, ansvarig för terminaler på Telia.

IOS 8 bjuder på många guldkorn för dig som företagare. Kalenderappen har förbättrats så att det nu går att se vilka som är tillgängliga, det kan underlätta att hitta tid för mötet och bjuda in direkt i appen. Det är också lättare att skapa återkommande händelser och att mejla direkt från kalendern.

I e-postappen har det blivit lättare att hantera inkorgen och sortera meddelanden genom att svepa fingret åt höger eller vänster, och det är enkelt att lägga till enskilda mejltrådar i särskilda vip-listor och sedan snabbt se när just den konversationen uppdateras. Om man vill öka säkerheten kan man göra att mejl från externa e-postadresser alltid markeras med rött.

Just säkerheten är ett område där Apple har satsat mycket i IOS 8. De avancerade säkerhetsfunktionerna är kraftfullare och dataskyddet omfattar fler appar vilket ger större översikt över företagets enheter.

- Säkerhetsfrågan är viktigt för företagare, att vara trygga när det gäller användarnas enheter. En it-avdelning kan välja vilka appar som ska användas och de kan själva skicka ut och återkalla appar till de enheter som är kopplade till företagssystemet, förklarar Taha Fazlhashemi.

Även enhetshanteringen har fått en ordentlig uppgradering. Med IOS 8 får företagets it-avdelning fler säkra sätt att hantera information utan att tvinga användarna till komplexa regler.

- Inom Telia har vi redan lösningar för att hantera olika enheter, genom vår Mobility Management-portfölj, som nu blir ännu kraftfullare i och med IOS 8:s nya förbättrade funktioner, säger Taha Fazlhashemi.

De bästa nyheterna i IOS 8
• IOS 8 ökar produktiviteten i och med de stora förbättringarna som har gjorts bland annat inom e-post- och kalenderfunktioner samt genom enklare enhetshantering.

• IOS 8 är också den största releasen för utvecklare sedan introduktionen av App Store. Det öppnar upp nya möjligheter för nyutvecklade appar inom stora potentiella utvecklingsområden som hälsosektorn, det digitala hemmet samt det mobila kontoret.

Tillbaka till nyhetsbrevet.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon
close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton