navigation-profile navigation-search navigation-menu navigation-services navigation-mail navigation-mail navigation-laddarefill navigation-forum navigation-close navigation-plus navigation-minus navigation-chevron-right navigation-newspaper heart

Bröllopsplaneraren lever i mobilen

Publicerad: 2014-06-03 10:55 | Kategorier:

Att arbeta som bröllopskoordinator innebär att nästan alltid vara på språng. ”Man lever i sin telefon”, säger Mariella Gink som har hjälpt blivande brudpar att planera den stora dagen sedan 2003.

Det är inget 9-5-jobb att vara bröllopskoordinator. Det vet Mariella Gink, som startade WeddingPlanner Stockholm för över tio år sedan.

– Jag jobbar dygnet runt. På dagtid måste jag mejla och ringa alla leverantörer. Då jobbar ju också mina kunder. Mejlen från dem trillar in från halv fem till halv ett på natten, säger hon.

På dagtid varvas möten med florister, fotografer och cateringfirmor med att åka och titta på olika lokaler eller herrgårdar och att sitta vid datorn på kontoret. På kvällar och helger blir det ofta jobb via videomöten då många av Mariella Ginks kunder bor i utlandet.

Inspiration från Pinterest
Planeringen börjar som regel 14-8 månader före den stora dagen. För att skaffa sig en bild av vad kunderna vill ha för typ av bröllop använder hon gärna webbtjänsten Pinterest. Där kan de blivande brudparen samla bilder de inspireras av.

– Många kunder sitter i USA, Kina och London. Pinterest är ett bra sätt att samla bilder så att jag kan få en känsla av hur de vill att bröllopet ska se ut, säger hon.

Synkar kalendern och anteckningsboken
Mariella Gink har många järn i elden med både bröllopsplanering och ett inspirationsevent för blivande brudpar. För att vara tillgänglig för leverantörer och kunder och kunna jobba effektivt även på språng har hon mobiltelefon, Ipad och dator. Kalendern och anteckningsboken synkar hon via molntjänsten Icloud för att alla enheter ska ha samma innehåll.

– Man lever i sin telefon, säger hon.

Användbara tjänster

  • Pinterest – smart sätt att samla inspirationsbilder inför den stora dagen på
  • Dropbox – bra tjänst för att hämta hem tunga bilder från fotografer
  • iCloud – håller alla enheter uppdaterade med samma innehåll
     

 

Tillbaka till nyhetsbrevet >>

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

arrow-downt arrow-downt information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic