navigation-profile navigation-search navigation-menu navigation-services navigation-mail navigation-mail navigation-laddarefill navigation-forum navigation-close navigation-plus navigation-minus navigation-chevron-right navigation-newspaper heart

Smarta juveler

Publicerad: 2014-01-14 20:31 | Taggar: Wearables Kategorier:

Den stora trenden med ”wearable technology” har nått även smyckessidan. Det handlar om snygga smycken som du faktiskt vill bära på dig samtidigt som de kan underlätta för dig i såväl hemmet som arbetslivet.

Ett av de smarta smyckena som nu blir verklighet är Smarty Ring, som finansierats via crowdfunding på webbplatsen IndieGogo.

Ringen är 13 millimeter bred och gjord i rostfritt stål. En liten LED-skärm finns på ringen som kopplas till din mobiltelefon och därmed förvandlar ringen till en fjärrkontroll. Du kan också ta emot meddelanden via ringen.

Den lilla skärmen visar hur mycket klockan är, styr samtal och kan till och med ta bilder med kameran i din mobiltelefon. Via ringen kan du hålla dig ajour med sociala medier via notifieringar från till exempel Facebook och Twitter samt, förstås, e-post och meddelanden direkt till telefonen. För att fungera måste dock telefon och ring vara relativt nära varandra, men ringen meddelar direkt om du är längre bort än 30 meter från din smartphone.

Tidsbesparare
Tanken med ringen är att den ska spara dig tid. Du slipper ta upp din mobiltelefon lika ofta som tidigare – det sägs att vi kollar våra telefoner ungefär var sjätte minut.

Batteriet ska räcka ett dygn och du får med en laddare där du kan ladda både telefon och ring samtidigt. De första exemplaren beräknas nå köpare i april 2014 och priset tros ligga på runt 1 800 kronor. Ringen fungerar både med iOS och Android.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

arrow-downt arrow-downt information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic