Driftinformation: Tidigare störning på Telias växellösning åtgärdad Läs mer

navigation-profile navigation-search navigation-menu navigation-services navigation-mail navigation-mail navigation-laddarefill navigation-forum navigation-close navigation-plus navigation-minus navigation-chevron-right navigation-newspaper heart

Armbandet – din nya hälsoföljeslagare

Publicerad: 2013-09-24 13:25 | Taggar: Wearables Kategorier:

Fitbit, Fuelband och Jawbone. Den senaste trenden inom hälsa och träning är armband som håller koll på ditt välbefinnande. Förutom data och statistik är de bra motivatorer för att både komma igång med och hålla igång träningen.

På den stora pryl- och teknikmässan CES i Las Vegas i januari i år var hälsa och träning en stor trend. En mängd prylar för att hålla koll på hälsan är på väg in på marknaden och framförallt ”life trackers”, eller så kallade träningsarmband, har fått fäste i Sverige sedan årsskiftet.

Som företag blir det allt viktigare att investera i medarbetarnas hälsa och träningsarmbanden har visat sig vara en viktig motivator för att komma igång. Möjligheten att föra statistik och göra jämförelser lockar många och ett visst mått av tävlingsmoment ingår, antingen mot sig själv eller andra.

Andra komponenter som sömn och mat registreras också av armbanden och ger användaren en total bild av hälsoläget.

Här är de tre vanligaste träningsarmbanden på den svenska marknaden:

Fitbit Flex: Små lysdioder på armbandet berättar hur du ligger till med din dagliga aktivitet, kaloriintag och sömnkvalitet. Laddas med batteri och är vattentät. Fitbit synkas trådlöst med din smartphone (finns som tillbehör till Iphone, Samsung GS3 och Galaxy Note). Kommer i två armbandsstorlekar. Går att köpa på de flesta ställen som säljer telefon- och tekniktillbehör. Pris från 995 kronor.

Jawbone Up: Armband som via gyroskop håller koll på hur du rör dig och sover. Lägg till ditt kaloriintag och du får en fullständig bild av dagens hälsoläge. Synkas med din dator eller smartphone via högtalarpluggen. Laddas med batteri och är vattentålig. Finns till Android och Iphone i tre olika storlekar. Går att köpa på de flesta ställen som säljer telefon- och tekniktillbehör. Pris från 1190 kronor.

Nike+ Fuelband: Saknar mätning av nattsömn men registrerar ditt kaloriintag och din träning via accelerometerteknik. Laddas med batteri. Ej vattentät. Finns än så länge enbart till Iphone men kommande version ska enligt uppgift innehålla fler funktioner, bland annat hjärtfrekvensmätning och stöd för Android. Finns i fyra storlekar. Går att köpa på de flesta ställen som säljer telefon- och tekniktillbehör. Pris från 1750 kronor.
 
Relaterade länkar
Quantified Self – tekniktrend med hälsa i fokus >>
Är Google Glass något för ditt företag? >>

Artiklar Nyhetsbrev Företag
Idéer blir verklighet genom crowdfunding >>
Videomötet möjliggör förändringar >>
E-posten är äldst, störst och bäst >>
Var går gränsen i sociala medier? >>
Ny teknik ger frihet – men gamla normer lever kvar på arbetsplatsen >>
Logga in via mobilen >>

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

arrow-downt arrow-downt information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic