Internet of Things

Med smarta IoT-lösningar för att koppla upp allt ifrån vattenkranar till gruvmaskiner skapar vi nya möjligheter till effektivitet, resursoptimering och innovation. Genom att maximera nyttan av alla tillgångar skapar vi dessutom en mer hållbar produktion.

Vi erbjuder allt från den grundläggande uppkopplingen till skräddarsydda lösningar för specifika behov.

Vad är IoT?

Smart kollektivtrafik

Med ett brett utbud av branschens bästa tjänster, som internet, infotainment eller passagerarräkning – är det enkelt att göra buss- eller tågresan roligare för passagerarna – och smartare för din verksamhet. Smart Kollektivtrafik är vår prisvärda paketering av IoT-lösningar.

Läs mer

Smarta fastigheter

Ge hyresgäster och besökare en bättre upplevelse. Med uppkopplade IoT-lösningar får du insikter i hur er fastighet fungerar och används, på så sätt kan ni öka komforten för både hyresgäster och besökare, optimera driften och minska miljöpåverkan

Läs mer

Global IoT Connectivity

Att koppla upp saker över hela världen är inte lätt. Ni måste hantera flera operatörer, avtal och tekniska integrationer – samt hålla koll på föränderliga lokala roaming-regler. 

Läs mer

LPWA IoT Connectivity

Storslagna saker kommer i små paket.  Med Low Power Wide Area IoT Connectivity från Telia kan ni koppla upp IoT enheter i massiv skala och nå längre och djupare än tidigare.

Läs mer

High Performance IoT Connectivity

Telia IoT Connect ger er uppkoppling för stora datamängder med korta svarstider (latency) som passar för en rad krävande IoT-applikationer.

Läs mer

Rapport

Bli hållbar i ett nät av världsklass

En plattform att bygga på

Ta hjälp av proffsen

Kundcase

  • Rikshem Kopplar upp lägenheter

    Rikshem går mot mer hållbar förvaltning genom att koppla upp 30 000 lägenheter.

    Läs mer
  • SPM Instruments Industrial IoT

    SPM Instrument and Telia LTE-M to bring industrial IoT into the 5G era.

    Läs mer

Gör mer med mindre

Hållbar automation

Kom igång

IoT Buyer's Guide