Av: Virginia Åslund | 2021-06-02

Sugen på något nytt? Här är åtta premiärer att se fram emot när barnen äntligen har somnat!

Lata sommardagar finns inte för dig med barn. Men när de väl har somnat och disken är undanplockad har du garanterat gjort dig förtjänt av lite tv-tid. Vi listar åtta premiärer att se fram emot i sommar i olika genrer. Du kanske upptäcker något nytt?

Med ett bra mobilabonnemang och en schysst streaming-app (vet du att Netflix och C More ingår i Telia Mobil Obegränsad?) är du och familjen redo för filmtajm var och när som helst. Och med en Apple-tv eller Chromecast kopplad till tv:n i sommarstugan blir det nästan precis som hemma.

Film: Dancing Queens

I Helena Bergströms senaste film Dancing Queens regisserar hon sin dotter Molly Nutley, som har huvudrollen i denna konfettifyllda dansfilm. Historien kretsar kring 23-åriga Dylan som jobbar som städerska på en dragqueen-klubb. Av en slump upptäcker klubbens koreograf att hon har de rätta dansmovesen – vilket behövs för att rädda klubben från undergång. Men eftersom Dylan är en tjej är det inte helt lätt...men där det finns en vilja, finns en väg som man brukar säga.

Premiär den 3 juni på Netflix

Affischer för serien Dystopia

Serie: Max Anger – With One Eye Open

Denna nya svenska serie är baserad på thrillertrilogin av Martin Österdahl. Max Anger, en före detta svensk elitsoldat, hittar kärleken i den ryska kollegan Pashie. När Pashie plötsligt försvinner spårlöst i ett politiskt oroligt Sankt Petersburg ger sig Max genast iväg för att hitta henne. I ensemblen ser vi bland annat Adam Lundgren, Evin Ahmad, Joel Spira, Johan Rheborg, Linus Wahlgren och Malin Crépin. 

Premiär den 6 juni på Viaplay

Affischer för serien Dystopia

Serie: The Beast Must Die

Mord, hämnd och en polis med ett trassligt förflutet han försöker dölja – precis vad vi längtar mest efter på tv under sommaren. Historien är en nytolkning av Cecil Day Lewis klassiska mordmysterium. Vi får följa historien om Frances, en sörjande kvinna som nästlar sig in i livet hos en man som hon tror dödade hennes son – och planerar hans död.

Premiär den 10 juni på C More

Serie: Dystopia

Ett gäng vänner förbereder Nordens största lajv-event i en övergiven fabrik djupt inne i urskogen. När de slår på huvudströmmen väcks något till liv som börjar påverka gruppens beteende... Svensk psykologisk thriller som utspelar sig på en öde plats…Vågar du..?

Premiär den 13 juni på Viaplay

Affischer för serien Dystopia

Serie: Katla

Isländska Everest-regissören Baltasar Korkmakur är tillbaka med ännu en film där människan ska kämpa mot naturens krafter. Den lilla byn Vik har förvandlats till en apokalyptisk plats. Byborna evakueras efter att en närliggande vulkan smält efter ett våldsamt utbrott. Inte nog med det, så har mystiska element från förhistorisk tid börjat dyka upp från den smältande isen – och orsakar oväntade konsekvenser för de få som lyckats bo kvar. 

Premiär den 17 juni på Netflix

Serie: Blindspotting

En lättsam komedi slår väl aldrig fel? Särskilt om det skulle regan en hel vecka. När Ashleys sambo Miles åker i fängelse måste hon flytta in till hans mamma med deras son. På plats ställs hon inför en kaotisk och humoristisk prövning hon sent ska glömma. 

Premiär den 30 juni på C More

Film: The Last Mercenary

Älskar du actionkomedier från nittiotalet? Perfekt. Då är denna film med Jean Claude Van Damme något för dig. En mystisk hemlig agent måste återvända till Frankrike för att rentvå sin sons namn och rädda honom från regeringen, som planerar att gripa och döda honom för vapen- och droghandel.

Premiär den 30 juli på Netflix

Serie: Grace & Frankie säsong 7

Det omaka paret Grace & Frankie är tillbaka i en sjunde säsong. Att det är den av Netflix egenproducerade serier som det finns flest säsonger av är inte konstigt med tanke på att det är Jane Fonda och Lily Tomlin i huvudrollerna. Om du inte sett serien än; När Grace och Frankie får reda på att deras män inte bara är affärspartner, utan även har haft ett förhållande i 20 år, försöker de omaka två kvinnor att hantera omständigheterna tillsammans.

Premiär den 7 augusti på Netflix

MER FÖR FAMILJEN

Tips & inspiration

Trygg filmtajm med barnprofil

Erbjudanden

Netflix, C More och oändlig surf

Pris 499 kr/mån. första halvåret.
(24 mån. bindningstid)

Tips & inspiration

Bli del av barnets digitala liv