Täckningskartor

Telia miljardsatsar på *Sveriges bästa mobilnät 
Satsningen på mobilnätet görs tillsammans med Ericsson under fem år och innebär att gammal utrustning ersätts med modern och energisnål teknik. Kapaciteten i 4G-nätet fördubblas samtidigt som 5G-nätet fortsätter rullas ut. Helt nya mobilmaster byggs också, framförallt i landets sju skogslän. För dig som mobilanvändare innebär det en bättre kundupplevelse med snabbare och bättre bredbandsuppkoppling på fler platser. När arbetet är klart 2025 kommer 5G-nätet, precis som 4G-nätet, täcka mer än 90 % av Sveriges yta och 99 % av befolkning. Här kan du följa arbetet med och hittar täckningskartor för mobiltelefoni, mobilsurf och Telia Wifi.

*Enligt Umlauts oberoende mätning, Mobile network benchmark 2020

Täckning

Kartan visar befintlig mobiltäckning i Sverige.
Det som visas är en datorberäknad mobiltäckning. Beräkningen tar hänsyn till många faktorer som kan påverka den verkliga täckningen och vårt mål är att vi skall kunna återge en så korrekt täckning som möjligt. Trots detta kan det finnas faktorer som påverkar radiosignalen, exempelvis tät skog, berg och dalar, men också många samtidiga användare. Olika mobiltelefoner, modem och surfplattor skiljer sig åt, vilket också är en påverkningsfaktor.

Läs gärna Post- och telestyrelsens råd för bättre mobiltäckning.

Lämna gärna din synpunkt via tumsymbolen på kartan nedan om var vi kan förbättra täckningen, då har du även möjlighet att bli informerad när en framtida förbättring av mobiltäckningen planeras.

 

SÖK SUPPORT