Av: Johan Wallén | 2021-08-02

Skolstarten kan vara både spännande och lite pirrig på samma gång, oavsett om det är allra första skolstarten eller helt enkelt återkomsten efter sommarlovet. Då gäller det att ha rätt prylar för att mobilen ska hålla, utflykterna gå smidigt och skolarbetet underlättas. 

Mobilskal

Det är bara att acceptera: mobilen kommer att tappas i golvet förr eller senare och då gäller det att den har ett bra skal. Det finns en ocean av skal att välja bland och alla är bätre än inget - ta gärna en titt på vårt eget sortiment som innehåller många enkla och prisvärda skal. Ett annat alternativ är skalen från Otterbox. De håller för stötar, fall, damm och i vissa fall lättare simturer. Otterbox Defender Case finns till de flesta iPhone-modeller och en rad olika Android-modeller. Kostar kring 500 kronor. 

Powerbank

Är det här den ultimata powerbanken? Goobay Powerbank har det mesta någon kan behöva, oavsett situation. Den har ett batteri på 8000 mAh och när det är slut kan den ladda via solcellerna. Ladda flera saker samtidigt? Japp, två usb-uttag med 2A styck. Funkar i oömma miljöer? Det med! Vattenskydd med IP45-klassning, dammskydd och gummerat skal gör den perfekt på utflykten. Med karbinhaken fäster du den enkelt i ryggsäcken eller i hällan på byxorna. Och just det, den har även inbyggda lampor, med SOS-funktion! Allt detta för 250 kronor.

Smarta appar

Skolstarten innebär en massa nya saker; allt från att lära sig läsa och räkna till att navigera i nya sociala sammanhang. Bra appar för att stötta skolarbetet är matte-apparna Albert och Fiete Math Climber, som både finns till iOS och Android. Med Poio kan barnet knäcka läskoden genom lek och pussel. Appserien Puffarna till iOS lär barnet om känslor, var de sitter i kroppen, hur man ser ut när man känner en viss känsla och hur man kan känna sig i en olika situationer. (Här hittar du ännu fler tips på pedagogiska appar.)

Rätt abonnemang

Med Telias familjeabonnemang slipper du krånglet med att starta ett helt nytt abonnemang för barnets mobil. Har du redan ett abonnemang hos Telia så kan du enkelt lägga till upp till fyra extra familjemedlemmar, just nu för bara 99 kr per person och månad (ord. pris 199 kr). Då får alla lika mycket surf som huvudabonnemanget har, och allt hamnar på samma faktura. För alla i familjen gäller fria samtal, fria sms och fri surf i sociala medier inom EU/EES. Det här är också perfekt för föräldrar som vill ha koll på hur mycket barnen surfar och vid behov kunna begränsa surfmängden via smidiga inställningar i appen Mitt Telia.

Ryggsäck

En ryggsäck ska vara skön, praktiskt, tålig och såklart snygg. När det är dags att börja skolan gäller det att hitta en rygga som både passar vardagen och utflykterna i skogen. Fjällrävens ryggsäck High Coast Kids är framtagen tillsammans med Ur och Skurs utomhusskolor, så den är både vattentät och fylld med praktiska funktioner. På sidan finns fack för termos, upptill fack med nyckelhake och i frontfickan finns ett separat fack för att förvara blöta kläder utan att resten av innehållet i väskan blir blött. Ryggsäcken har reflexdetaljer runt om och är skön att bära med sina stoppade axelremmar och avlastande höftband. Fjällräven High Coast Kids kostar kring 1 000 kronor.

Skärmskydd

Ett skärmskydd är i det närmaste en självklarhet som ett första skydd på en ny telefon. Men det gäller att det inte är ett billigt plastigt, som släpper från skärmen eller som känns onaturligt att ta på. Copters displayskydd Exoglass är ett skydd i tempererat glas som skyddar mot allt från nycklar i en väska till gruset på lekplatsen. Skyddet består av hela fyra lager och är tillverkat i samma material som skyddsglas inom försvarsindustrin. Copter Exoglass finns till bland annat Iphone, Samsung, Xperia och Nokia. 

Vattenflaska

Välj bort plasten när du köper vattenflaskor till dina barn, eller till dig själv för den delen! Nu finns ett stort utbud av vattenflaskor i livmedelsklassat rostfritt stål som både är mer tåliga, lättare att hålla rena och framför allt inte släpper ifrån sig potentiellt giftiga ämnen i vätskan. 

Klean Kanteen är en populär tillverkare med både stålflaskor och termosar i olika storlekar och prisklasser. För utflykter passar Klean Kanteens 355 ml-flaska perfekt. Den är isolerande, vilket betyder att kyld dryck hålls kall och varm dryck förblir varm i många timmar. Den har en greppvänlig design som passar barnhänder och en praktisk ögla i korken som gör att den kan hängas på ryggsäcken. 

För barn – eller vuxen – som lockas av vackra men samtidigt funktionella stålflaskor är Glacial Bottle värt att kolla in. Förutom att du kan välja mellan en mängd härliga och färgglada mönster så har Glacial Bottle även ett partnerskapsavtal med WWF.

MER FÖR FAMILJEN

Tips & inspiration

Välj rätt abonnemang till ungarna

Erbjudanden

Prisvärd trygghet för hela familjen

Pris 49 kr/mån
Testa 3 månader fritt!

Tips & inspiration

Så håller du koll på hela familjen