Koppla in bredbandstelefoni via telejacket

Koppla ur din gamla utrustning för telefoni. Eftersom Telia Bredbandstelefoni kräver ett bredband för att fungera måste du koppla in ditt bredband innan du kan koppla in din bredbandstelefoni. Kontrollera sedan att du har följande utrustning:

• A. Router
  • B. Strömadapter
  • C. Nätverkskabel
  1. Koppla in splittersladden i första telejacket och anslut den till den grå kontakten märkt Dsl. Om du vill koppla en telefon direkt in i din router kan du ta ur grön kontakt och sätt i RJ11-kontakten i det gröna uttaget. Den andra änden av kabeln kopplas in i din telefon.

2. Koppla strömadapterns kabel till Power-uttaget på din router.

3. Sätt strömadaptern i ett eluttag och koppla på modemet med strömbrytaren. Det kan ta upp till tre minuter innan din router startar. Power-lampan kommer då att lysa grönt när den är igång.

4. Programvaran till din router uppdateras nu automatiskt. Det kan ta upp till 20 minuter, därefter startas din router om. Om allt fungerar efter uppdatering kommer endast Power-lampan vara tänd och lysa grönt.

5. Koppla in dina telefoner på de övriga telefonjacken i hushållet.

6. Vill man se status på övriga tjänster som är igång på TG799v2 kan man trycka på INFO- knappen på modemet. Det lyser grönt under några sekunder innan de slocknar igen. Om något fel inträffar lyser Power-lampan rött, och alla lampor tänds för de tjänster som fungerar. Normalt är alla statuslampor släckta utom power längst ner i raden.