Byt nätverksnamn och lösenord på Telia WiFi-router Plus

Här hittar du instruktioner för hur du byter nätverksnamn och/eller lösenord på din Telia WiFi-router Plus.

1. Logga in på din router

Se först till så att du är ansluten till wifi-routern du vill byta namn och/eller lösenord på. Öppna sedan valfri webbläsare och skriv in 192.168.1.1 i adressfältet. Du kommer då hamna på en inloggningssida som vill att du anger användarnamn och lösenord.

Användarnamn: Är redan förinställt och är Administrator.

Lösenord: Finner du på wifi-routerns undersida och benämns som Access key.

2. Klicka på Advanced interface.
  3. Klicka på Wireless.
  4. Välj det nätverk i menyn som du vill ändra namn och/eller lösenord på.
  5. Fyll i önskade fält

SSID name: Skriv in det nya nätverksnamnet du vill byta till.

Wireless Password: Skriv in det nya lösenordet du vill byta till.

Lösenordet måste vara minst 8 tecken, men vi rekommenderar att du väljer ett lösenord med minst 20 tecken för ökad säkerhet.

Klicka sedan på Save.