Fakturaförklaring

Du vet väl att du kan få en översikt över dina fakturor och göra ärenden här under Mitt Telia?  


Här förklarar vi de olika posterna på din faktura. Just den här fakturan är en bredbands- och tv-faktura. Fakturans delar är förklarade uppifrån och ner.


  Nedan kan du se en videoförklaring av fakturan. Vill du hellre läsa guiden scrollar du bara ner. 

 1. Fakturadatum

  Fakturadatumet är det datum fakturan har skapats i våra system. Har du gjort en förändring i ditt abonnemang efter detta datum kommer den förändringen på nästa faktura. Betala fakturan som den är så korrigeras allt på nästa faktura per automatik. 

 2. Belopp och förfallodag

  Här ser du ditt belopp och sista dagen att betala din faktura. Betala till vårt bankgiro och ange ditt OCR-nummer.

 3. Översikt

  På fakturans översikt ser du en sammanfattning av det som fakturerats. 

 4. Specifikation och period

  På den här fakturan har kunden bytt till en lägre bredbandshastighet, Bredband 100/100 och betalar för den hastigheten från förändringsdatumet. Eftersom kunden redan har betalat för Bredband 250 för en hel månad på tidigare faktura drar vi av beloppet för de dagar som är betalda efter förändringsdatumet (16 nov). Om beloppet skiljer sig från tidigare månader, ta en titt på perioden som faktureras; ibland kan det vara så att vi fakturerar för mer eller mindre än exakt en månad.

 5. Tv

  Här ser du priset för dina olika tv-paket. Här har kunden avslutat tv-tjänsten och betalar bara till uppsägningsdatum 15/11. Obs! När du gör en förändring i ditt abonnemang kan fakturan redan ha skapats i våra system, betala din nuvarande faktura så korrigeras allt på slutfakturan.

  Visste du att du kan se ditt tv-innehåll på Play+ utan extra kostnad? Står det 0 kronor så kostar det inget för dig, vi vill bara redovisa alla dina tjänster så du vet allt du har hos oss. Här kan du läsa mer om Play+

 6. Övriga avgifter

  Dina tilläggstjänster såsom Spotify, Readly, Storytel ligger separat på fakturan. Dessa kan du enkelt administera på Mitt Telia. Om du har pappersfaktura visas din fakturaavgift här. Tips, beställ e-faktura så slipper du både pappersfakturan och avgiften

   

Spara eller dela den här guiden

Ange din e-post så mejlar vi en länk till den här guiden.

{{shareGuideController.model.emailStatusMessage}}

Ange ditt mobilnummer så skickar vi en länk till den här guiden.

{{shareGuideController.model.smsStatusMessage}}

SÖK SUPPORT