Ställ in din Android telefon för mms och surf

Om du vill använda din mobil till att skicka och ta emot mms eller surfa behöver mobilen vara ansluten till det mobila datanätverket.

Nedan hittar du instruktioner på hur du kan ställa in detta manuellt i din mobiltelefon. Observera att det kan skilja sig mellan mobiltelefoner hur man kommer till inställningarna för detta.

Tips! En enkel omstart av APN-inställningarna i din mobiltelefon kan ofta hjälpa. Detta gör du genom att skicka "MMS" respektive "Surf "till 4466 som ett sms.

1. Välj Inställningar.

2. Välj Anslutningar.

3. Välj Mobilnätverk.

4. Välj Åtkomstpunktsnamn.

5. Tryck på Meny-knappen och välj Lägg till. Fyll i med nedanstående information, övriga fält/val kan lämnas blanka:

Inställningar för surf

Namn: Telia online
    APN: online.telia.se
    Port: 8080 (Fungerar även med Port:80)
    Verifieringstyp/Autentiseringstyp: Ingen
    APN-typ: default

Inställningar för MMS

Namn: Telia MMS
    APN: mms.telia.se
    Användarnamn: mms
    Lösenord: telia
    MMSC: http://mmss/
    MMS-proxy: 193.209.134.132
    MMS-port: 8080
    APN-typ: mms

6. När du ändrat i dina inställningar för surf eller mms, tryck Spara och starta därefter om din mobil.
    (I vissa Samsung-mobiler kan du behöva klicka på Meny istället för Spara.)

Upplever du problem efter nämnda inställningar kan du testa att byta port för MMS till 80 eller 9201.