Koppla in Smart Wifi Plus

Det här behöver du:

• Wifi-router
  • Smart Wifi-extender (en eller flera)
  • Strömkablar och nätverkskablar
Här kan du se en kort video som visar hur du kopplar in Smart Wifi Plus. Vill du hellre läsa en guide scrollar du bara ner.
  1. Koppla in wifi-routern

Koppla in Wifi-routern till ett fiberuttag, medieomvandlare eller telefonjack. Starta wifi-routern och vänta i 10-15 minuter om det är första gången du startar routern.

2. Starta Smart Wifi-extendern

Ta bort skyddsplasten på dina extendrar. Ställ en av dina Smart Wifi-extendrar nära din Wifi-router och koppla in strömkabeln samt sätt en nätverkskabel mellan Wifi-routern och Smart Wifi-extendern. Tryck in power-knappen för att den ska komma igång.

Vänta tills power-knappen på framsidan av Smart Wifi-extendern får ett fast sken. Detta kan ta upp mot tre minuter.

3. Anslut dig till extendern via wifi

Börja med att ansluta dig till Smart Wifi-extendern. Du hittar inloggningsuppgifterna på undersidan av extendern. Lättast är att du använder din mobil eller surfplatta

4. Ladda ner Smart Wifi-appen

Ladda ner appen Telia Smart Wifi. Du kan hitta den på App Store för iPhone och Google Play för Android.

Logga in med samma användarnamn och lösenord som du har för Mitt Telia.

Följ sedan instruktionerna i appen.

5. Om du har fler än två extendrar: synka Smart Wifi-extender och wifi-router

Två-pack Smart Wifi-extendrar är automatiskt försynkade tillsammans. Ställ Smart Wifi-extendern och Wifi-routern inom en meters mellanrum. Koppla in strömkabeln till extendern. Välj sedan ett av alternativen nedan:

A. Automatisk synkning

Koppla in strömkabeln till den andra Smart Wifi-extendern.

B. Synkning med WPS

Tryck in WPS-knappen i cirka tre sekunder på både den Smart Wifi-extendern som är kopplad till Wifi-rout- ern och den andra Smart Wifi-extendern. Dina enheter kommer nu att söka efter varandra.

Under tiden kommer LED-lamporna på framsidan av extendern att blinka med ett grönt sken.

Efter cirka 3 minuter kommer Smart Wifi-extendern som är kopplad till Wifi-routern att blinka rött för att sedan övergå till ett fast grönt sken. Nu har de hittat varandra.

6. Placera dina extendrar

Den extender som inte är kopplad till routern ska du nu placeras på valfri plats i hemmet. Börja gärna med ett angränsande rum. Gå in i appen och börja med att döpa ditt nätverk och lösenord. Du kan använda samma som du haft tidigare. I appen får du även en översikt av ditt wifi-nätverk, hur du kan styra och döpa ditt nätverk m.m.

• När alla enheter är utplacerade, måste du stänga av wifi på routern, genom att trycka på wifi-knappen.
    • Försök placera dina Smart Wifi-extendrar så att de täcker så stor yta som möjligt i din bostad och cirka en meter från golvytan.
    • Om du har flera våningar i din bostad kan det vara bra att ha en Smart Wifi-extender på vardera våning.
    • Under Mitt Nätverk i appen kan du se hastigheten mellan din Smart Wifi-router och Smart Wifi-extender. Det är rekommenderat att hastigheten är över 400 Mbps.
  7. Checklista om det inte fungerar
    • Starta om all utrustning genom att dra ur strömkabeln. När allt är avstängt, kan du starta igen
    • För mer hjälp gå till telia.se/fixa
  8. Installera tv med Smart Wifi Plus Här hittar du vår kom igång-guide för att installera trådlös tv tillsammans med Smart Wifi Plus.