Koppla in Netgear repeater med nätverkskabel

En wifi-repeater ökar wifi-signalernas räckvidd och gör att du kan surfa snabbare trådlöst i hela bostaden.

Det här behöver du:

• En Netgear wifi-repeater EX3700
  • Nätverkskabel
  1. Starta repeatern

Sätt in repeatern i ett eluttag och tryck på On/Off på vänster sida av repeatern. Välj ett eluttag så att det är mer eller mindre fri sikt mellan repeatern och routern. Väggar, möbler och annan elektronisk utrustning kan hindra signalerna.

2. Anslut repeatern till din dator

Koppla en nätverkskabel från repeaterns gula port till nätverksuttaget på din dator.

3. Öppna en webbläsare

Öppna en webbläsare, Chrome, Firefox, Internet Explorer etc. Du kommer automatisk att hamna på nedanstående sida.

Klicka på New extender setup.

4. Skapa ett konto

Fyll i dina uppgifter och klicka på Next

5. Välj region

Välj regionen Europe. Tryck på Continue.

6. Välj extender mode

Välj Wifi Range Extender för full funktion.

7. Välj vilket nätverk du vill förstärka

Repeatern kommer nu visa alla nätverk i din närhet. Välj ditt nätverk och gärna både 2,4GHz och 5 GHz. Vill du endast förstärka den ena så välj bara den.

2.4GHz har längre räckvidd medan 5GHz har starkare signaler men räcker inte lika långt. Inte alla elektriska apparater som använder wifi har stöd för 5 GHz, då kan det vara bra att välja båda.

8. Ange nätverkslösenordet

Skriv in lösenordet för båda frekvenserna. Du hittar det på undersidan av din router.

När du gjort det kommer repeatern ansluta till din router.

9. Om du vill byta namn på nätverket kan du göra det nu

Vill du byta namn på ditt nätverk skriver du in det under Network Name (SSID). Klicka sedan på Next.

10. Klart!

Nu kan du hitta ditt wifi med en dator, mobil eller surfplatta. Här kan du se namnet och lösenordet för ditt wifi.