Konfigurera e-post med Android

Så här kommer du igång med e-post i din Android.

1. Öppna dina program och klicka på Inställningar.

2. Välj Moln och konton.

3. Klicka på Konton.

4. Välj Lägg till konto.

5. Välj E-post.

6. Fyll i din e-postadress och lösenord. Klicka sedan på Manuell inställning. Har du glömt ditt lösenord klicka här.

7. Välj IMAP-konto.

8. Inkommande server

IMAP-server ska vara mailin.telia.com, säkerhetstyp SSL och port 993.

9. Utgående server

SMTP-server ska vara mailout.telia.com, säkerhetstyp SSL och port 465.

10. Aktivera synkronisering för att läsa in dina gamla mejl i mobilen.

Vad är skillnaden?

Använd POP3 om du vill spara dina mail lokalt på endast en enhet och IMAP om du vill kunna läsa dina mail på flera enheter.