Konfigurera e-post med Android

Så här kommer du igång med e-post i din Android.

1. Navigera till dina program och klicka på Inställningar.

2. Välj Konton

3. Klicka på Lägg till konto

4. Välj E-post i listan

5. Fyll i dina uppgifter.

6. Välj vilken typ av konto du vill skapa, POP3 eller IMAP. Vi rekommenderar IMAP.

7. I fältet Användarnamn anger du ditt namn. I fältet för IMAP-server anger du mailin.telia.com. I fältet för port anger du 143 eller 993. I fältet för Säkerhetstyp, väljer du SSL. Klicka sen på Nästa.

8. I fältet för SMTP-server anger du mailout.telia.com. I fältet för Port anger du 465. Välj SSL som Säkerhetstyp. Bocka i rutan Kräver inloggning. Fyll i din e-postadress och ditt lösenord. Klicka sen på Nästa.

9. På den här sidan kan du välja hur långt tillbaka i tiden mail ska hämtas och om du vill få en signal om att ett mejl har kommit. Klicka sen på Nästa.

10. Här kan du namnge ditt konto och lägga till ditt namn eller din e-postadress för utgående meddelanden. Välj Klar.

Vad är skillnaden?

Använd POP3 om du vill spara dina mail lokalt på endast en enhet och IMAP om du vill kunna läsa dina mail på flera enheter.