Kom igång med Smart Wifi Plus

Det här behöver du:

• Smart Wifi-router Sagemcom F@st 5370e
  • Smart Wifi-extender (en eller flera)
  • Strömkablar och nätverkskablar

Om du har en Smart Wifi-router (Sagemcom F@st 5730) och bredband /tv via fiber.

Här beskriver vi hur du som har Smart Wifi Plus med en Smart Wifi-router kopplar in dina wifi-extendrar och skapar ett nätverk hemma.

Här kan du se en kort video som visar hur du kopplar in Smart Wifi Plus. Vill du hellre läsa en guide scrollar du bara ner.

1. Koppla in Smart wifi-routern

(har du redan den inkopplad på ditt wifi kan du hoppa över den här punkten)

Koppla in Wifi-routern till ett fiberuttag eller medieomvandlare. Starta wifi-routern och vänta i 10-15 minuter om det är första gången du startar routern. Anslut till routerns wifi – det gör du enklast via en mobil, dator eller surfplatta. Inloggningsuppgifterna hittar du på routerns baksida.

2. Koppla in Smart Wifi-extendern

Ta bort skyddsplasten på dina extendrar. Ställ en av dina Smart Wifi-extendrar nära din Wifi-router och koppla in strömkabeln samt sätt en nätverkskabel mellan Wifi-routern och Smart Wifi-extendern. Tryck in power-knappen för att den ska komma igång.

Vänta tills power-knappen på framsidan av Smart Wifi-extendern får ett fast sken. Detta kan ta upp mot tre minuter.

3. Ladda ner Smart Wifi-appen

Appen kan användas av dig som beställt bredband från oss efter 18 juni 2019.

Ladda ner appen Telia Smart Wifi. Du kan hitta den på App Store för iPhone och Google Play för Android.

Logga in med samma användarnamn och lösenord som du har för Mitt Telia.

Följ sedan instruktionerna i appen för att hantera ditt wifi.

4. Placera dina extendrar

Den extender som inte är kopplad till routern ska du nu placeras på valfri plats i hemmet. Börja gärna med ett angränsande rum. Gå in i appen och börja med att döpa ditt nätverk och lösenord. Du kan använda samma som du haft tidigare. I appen får du även en översikt av ditt wifi-nätverk, hur du kan styra och döpa ditt nätverk m.m.

Försök placera dina Smart Wifi-extendrar så att de täcker så stor yta som möjligt i din bostad och cirka en meter från golvytan.

Om du har flera våningar i din bostad kan det vara bra att ha en Smart Wifi-extender på vardera våning.

Under Mitt Nätverk i appen kan du se hastigheten mellan din Smart Wifi-router och Smart Wifi-extender. Det är rekommenderat att hastigheten är över 400 Mbps.

5. Checklista om det inte fungerar

•Starta om all utrustning genom att dra ur strömkabeln. När allt är avstängt, kan du starta igen

•För mer hjälp gå till telia.se/fixa

6. Installera tv med Smart Wifi Plus Här hittar du vår kom igång-guide för att installera trådlös tv tillsammans med Smart Wifi Plus.