Kom igång med Smart Wifi Plus

Det här behöver du:

• Bredband och/eller tv via fiber
  • Smart Wifi-router (Sagemcom F@st 5370e)
  • Smart Wifi-extender (en eller flera)
  • Strömkablar och nätverkskablar

Här beskriver vi hur du som har Smart Wifi Plus med en Smart Wifi-router kopplar in dina wifi-extendrar och skapar ett nätverk hemma.

1. Koppla in Smart wifi-extendern till wifi-routern

Ta bort skyddsplasten på dina extendrar. Ställ en av dina Smart Wifi-extendrar nära din Wifi-router och koppla in strömkabeln samt sätt en nätverkskabel mellan Wifi-routern och Smart Wifi-extendern. Tryck in power-knappen för att den ska komma igång.

Vänta tills de gröna iconerna märkta 2,4 och 5 gHZ får fast sken (blinkar i början). Detta kan ta några minuter. Koppla bort nätverksladden och upprepa detta med de extenders du ska koppla in till ditt wifi-nätverk.

Extendern behöver startas om efter inkopplingen vilket enklast sker när du kopplar från elsladden när extendern placeras ut.

2. Placera dina extendrar

Nu kan du placera ut dina extendrar på valfri plats i hemmet. För att få bästa effekt av Smart Wifi Plus behöver u placera extendrarna ca en meter från golvytan och så fritt som möjligt. I appen kan du sen en översikt av ditt nätverk, ser hur du kan styra ditt nätverk för bästa täckning, döpa ditt nätverk och dina extendrar m.m

Ingår tv som ska kopplas via extendern läs mer under steg 3.

3. Koppla in extendern till tv-box för trådlös tv

Efter steg 3, när du synkat din extender med din Smart  Wifi-router, placerar du den brevid din tv-box och kopplar ihop extendern med tv-boxen med en nätverksladd.

När ledlamporna lyser med fast grönt sken på extendern (det kan ta några minuter) har den kontakt och nu kan du starta din tv-box.

Om du har din tv via någon annan router än Smart Wifi router eller via ett uttag i mediaomvandlaren, behöver du två extendrar för trådlös tv, en vid routern/mediaomvandlaren  inkopplad med nätverksladd och en vid tv-boxen.

4. Ladda ner Smart Wifi-appen

Ladda ner appen Telia Smart Wifi. Du kan hitta den på App Store för iPhone och Google Play för Android.

Logga in med Bank ID och följ sedan instruktionerna i appen för att hantera ditt wifi.