Föraldrakontroll wifi-router Sagemcom F@ST 5370e

Använd föräldrainställningarna i din wifi-router för att ha koll på barnens surfande. Du kan blockera webbsidor, särskilt innehåll eller möjligheten att surfa dygnet runt. Den här guiden gäller dig som har routern Sagemcom F@ST 5370e.

Logga in i din router

Öppna en webbläsare och skriv in adressen 192.168.1.1 i adressfönstret. Tryck på Enter.

Fungerar det inte kan du prova att skriva in 192.168.1.254 istället.

Skriv in dina användaruppgifter

Om en inloggningsruta visas, ange Administrator som ditt användarnamn (Viktigt med stort A). Fungerar inte det, skriv in admin istället.

Skriv sedan in det lösenord (Access Key) som står på undersidan/baksidan av din wifi-router. Klicka sedan på Login.

Klicka på Access control

Välj Parental Control

Blockera särskilda webbsidor

Klicka först på Web Site Filter

Klicka på Add Address för att lägga till webbsidor som du vill blockera.

Blockerade webbsidor kommer blockeras för alla anslutna enheter.

Tidsinställt surfande

Internet access control planning är möjligheten att reglera en särskild enhets tillgång till internet i allmänhet. Här finns det två alternativ, att tillåta enheten under vissa tider eller att blockera enheten under vissa tider.

För att lägga in tidsinställt surfande på en enhet väljer du enhet i listan för anslutna enheter, du drar sedan vilken tid på dygnet det ska vara inställt och klickar sedan på Apply.

Det finns möjlighet att ställa in heldagar under Reset a full day och sedan klicka på Apply.