Aktivera/avaktivera 4G/3G eller VoLTE på din iPhone eller iPad

För att ringa VoLTE-samtal med din iPhone måste du aktivera det i inställningarna. Detta är också en viktig inställning för att din mobil eller surfplatta ska kunna kommunicera obehindrat med 4G-nätet när 3G/2G-näten successivt avvecklas. Din mobil måste också ha den senaste mjukvaran, så här uppdaterar du din iPhone.

1. Öppna inställningar och klicka på Mobilnät.

2. Klicka på Alternativ för mobildata.

3. Välj Röst och data.

4. Klicka på 4G.

5. Du ser att VoLTE är aktivt om du ringer ett samtal och fortfarande ser 4G-symbolen på din display. Använder du wifi syns inte 4G-symbolen.

6. Om din mobil inte hittar VoLTE

Se först till att ha den senaste uppdateringen i din mobil.

Mobilen hittar inte 4G/VoLTE: Ändra Röst och data till Av (steg 4), starta om mobilen. Slå sedan på Röst och data igen.

Du kan kontrollera att din mobil har VoLTE i dina inställningar. Välj Allmänt > Om > Klicka på Operatör, fältet kommer då visa IMS-status som ska vara Röst.