Aktivera platstjänster Samsung

Med platstjänster aktiverat samlas data in via GPS, Bluetooth, wifi och mobilmaster för att fastställa din ungefärliga plats.

1. Öppna Avancerade Inställningar

Öppna Inställningar och scrolla ner till Sekretess och säkerhet.

2. Klicka på Plats
  3. Aktivera Plats

Många applikationer som t.ex. kartor kräver att du har Plats aktiverat. Du kan välja vilka lokaliseringsmetoder som ska samla in mobilens platsdata. Desto fler lokaliseringsmetoder som är aktiva desto mer exakt plats visas, dock kan detta påverka batteritiden.

Du ser även här vilka av dina applikationer som begär information om platsdata och du kan själv välja vilka applikationer du vill ska ha tillgång till det.

Om du inte vill att platstjänster ska vara aktiverat alls drar du det blåa reglaget till vänster.