Använd AirTies Wifi

Det här behöver du:

• AirTies Wifi-appen (finns i AppStore och Google Play)
  • AirTies Premium Wifi (tre extendrar)
  1. Starta appen AirTies Wifi och följ stegen på displayen.

2. Skapa ett konto

Fyll i dina uppgifter, du får sedan ett mejl (kolla din skräppost om du inte hittar mejlet) med en aktiveringskod. Fyll i koden och tryck på Next.

3. Namnge din extender

Se till att din första AirTies-extender är påslagen (den du kopplat till routern). Appen kommer nu att söka efter den, när den hittat extendern kan du välja ett namn för den. Tryck sedan på Next.

4. Nu är du klar med den första extendern

Nu är du klar med den första extendern och det är dags att fortsätta med de andra. Tryck på Yes

5. Läs igenom tipsen för att hitta bästa placeringen för dina extendrar. När du är klar med hela installationen kommer du även ha möjlighet att se hur bra du placerat alla extendrar i appen.

6. Koppla in extender nummer 2 och slå på strömmen

Placera ut extender nummer två, anslut strömsladden till extendern och en väggkontakt. Tryck sedan på Power-knappen. Vänta tills att lampan lyser med ett fast vitt sken.
    Appen kommer nu att söka efter din andra extender, det kan ta upp till 3 minuter. När den hittat extendern och anslutit till den den kommer lampan 5 GHz att lysa med ett fast grönt sken.

7. Upprepa steg 3 och 4

Gör på samma sätt för extender nummer 2 och 3.

8. Döp ditt nätverk

Vi rekommenderar att du döper ditt nätverk till något du väljer själv. Då kan du vara säker på att du ansluter till ditt nya nätverk (med dina AirTies-extendrar). Tryck sedan på Next.

9. Dela med dig av din nätverksdiagnostik

Välj Yes för att dela din diagnostik, med detta kan mjukvaran utvecklas. Annars väljer du No. Ingen personlig data sparas (t. ex. webbhistorik eller användarnamn/lösenord).

10. Slutför installationen

Appen kommer nu att använda de inställningar som du valt, det tar vanligtvis några minuter innan den är färdig och du hittar ditt nya wifi som du själv döpt.

Det är inget krav att slå av de trådlösa signalerna från din befintliga router men vi rekommenderar att du endast är ansluten till ditt nya wifi på dina enheter.

Slutför installationen genom att trycka Next.

11. Anslut dina enheter

Nu är du klar med installationen och kan börja ansluta dina enheter (mobil, dator, surfplatta) till ditt nya wifi.

Vi rekommenderar att du klickar på My Network i appen för att se hur bra dina extendrar sänder till varandra.

En tumregel är att försöka placera extendrar så att de sänder i omkring 400Mbps alla vägar.

Om du vill flytta en extender drar du bara ut strömsladden och tar med den till nya platsen i din bostad och ansluter strömmen igen.

Det tar några minuter under tiden den kopplar upp sig igen och du kan snart se den i My Network igen.