SD-WAN. Mer än uppkoppling

Säkra vägen till molnet.

Kvinna och man på kontor med laptop

Lös utmaningar med din nuvarande nätverksinfrastruktur

SD-WAN är en mjukvarubaserad och centralt hanterad tjänst som förenklar trafikstyrningen oavsett underliggande nät. SD-WAN är en smart, säker och flexibel lösning som gör er redo för framtiden.

Med SD-WAN ovanpå Telias nättjänster får ni en kombination som både är trygg och lätthanterlig. Oavsett om ni kommunicerar med molnet eller stannar på jorden.

  • Skräddarsydd

    Modulär och skalbar lösning för rätt kapacitet.

  • Full kontroll

    Online dashboard för tydlig överblick.

  • Lätt att använda

    Enkel att sätta upp och komma igång med.

Jag vill veta mer

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.

Mer om vad SD-WAN innehåller

Den kapacitet du behöver

Kundmöten digitaliseras i en allt större utsträckning. Med hjälp av molntjänster kan vi möta och kommunicera på nya sätt med våra kunder, och leva upp till deras allt högre ställda förväntningar. En mjukvarudefinierad nätlösning gör det enkelt att koppla på nya tjänster i takt med att de blir tillgängliga. Därmed blir vi fria att utforska möjligheterna utan att begränsas av teknik eller kompromissa på säkerheten. I en SD-WAN-lösning finns inbyggd säkerhet med brandvägg och policys, och den som administrerar nätverket kan trycka ut uppdateringar och inställningar för säkerhet till alla lokala enheter.

Digital feedbackloop

I en datadriven framtid kommer möjligheterna till analys från en central portal få ett allt större värde. Dels för att övervaka trafiken och säkerställa att nätet levererar, dels genom att analysera data som genereras när exempelvis butiks- eller biblioteksbesökare kopplar upp sig på gästnätet.

Uppkoppling som tjänst och SD-WAN låter er skifta fokus från utrustning till information, och IT tar steget från supportfunktion till en strategisk roll som försörjer organisationen med insikter. Genom att släppa kontrollen på hårdvaran får ni koll på all data, och kan utveckla verksamheten i en feedback-loop som säkrar effektivitet, konkurrenskraft och hållbarhet.

Nät till hela organisationen

SD-WAN är en utmärkt lösning för verksamheter som har lokala butiker eller kontor, i Sverige eller världen.

Det är enkelt och smidigt att hantera säkerhet och mjukvaruuppdateringar centralt och säkerställa att alla näringsställen har en bra och flexibel uppkoppling.

Administratören kan finjustera säkerhetsinställningarna i farten för att uppkopplingen hela tiden ska leverera i brytpunkten av minimerad risk och optimerat trafikflöde.

Florian Westerdahl, CTO på Lindex.
Det vi nu skapar är något som kan liknas vid digitala tvillingar av butikerna med alla de IT-tjänster som behövs för att jobba smart och erbjuda en god kundupplevelse, oavsett butikskoncept. Detta ställer krav på en robust, säker och skalbar IT-infrastruktur som är bryggan mellan butikerna, vår centrala IT-miljö och externa molntjänster. Den SD-WAN-lösning vi nu rullar ut med Telia, ett fiberbaserat datanät, är ryggraden i den infrastrukturen. Allt börjar och slutar med näten.
Florian Westerdahl, CTO på Lindex. 

Vi hjälper er hitta en lösning som passar

Utifrån era behov bygger vi en skräddarsydd lösning med WAN, LAN/wifi och säkerhetstjänster, och hjälper er så mycket eller lite ni önskar med den löpande nätverksadministrationen.

Nätverkets pålitlighet och prestanda blir bara mer och mer viktigt och Software-Defined Wide Area Network fortsätter att vara en populär lösning. När du väljer Telia får du en helhetsleverantör för alla delar i ditt nätverk.

Vill du ha möjlighet att själv välja leverantör av hårdvara går det bra via Telia Cygate.SD-WAN betyder Software Defined Wide Area Network. Med SD-WAN separeras kontrollfunktioner för ett nätverk från den hårdvara som används till tjänsten. Det ger ökad överblick och möjliggör central kontroll över nätverket.

Med ett SD-WAN kan du hantera och prioritera nätverkstrafik utifrån behov av servicenivå och säkerhetskrav. Bättre kontroll över och möjlighet att mer flexibelt styra trafiken i ett nätverk bidrar till ökad prestanda och minskade kostnader.