Eventtjänster från Telia

Kommunikationslösningar för alla typer av event. Se till att funktionärer, besökare och press kan ringa, streama, surfa och dela med sig i sociala medier.

Kvinna och man pratar på takterrass i Stockholm

Stabil uppkoppling på ditt event

Eventtjänster erbjuder lösningar för en stabil kommunikation för både stora och små event. Vi säkrar tekniken så att det fungerar bra att ringa, streama film, surfa och dela med sig i sociala medier under ditt event. Med Telias infrastruktur i ryggen och en skräddarsydd kommunikationslösning, kan du som arrangör lita på att tekniken fungerar under hela eventet.

 • Hög kapacitet

  Stabil och kraftfull kommunikation.

 • Lösningar för dig

  Lång erfarenhet av skräddarsydda lösningar.

 • För alla typer av event

  Passar stora och små event – var som helst.

Stabil uppkoppling på ditt event

Kontakta oss idag så kan vi berätta mer om vad våra eventtjänster kan göra för just ditt event.

Checklista för event

Dessa punkter rekommenderar vi att eventarrangörer som vill ge sina besökare en bra upplevelse funderar över:

 • Kan besökare ringa, surfa och dela med sig i sociala medier?

 • Kan räddningstjänstpersonal kommunicera med varandra på området?

 • Finns support för att hantera tekniskt fel under eventet?

 • Finns kapacitet för media att liverapportera?

 • Fungerar din eventapp på området även vid stort antal besökare?

 • Fungerar det smidigt att ta betalt via betalterminaler eller Swish?

 • Kan besökare följa eventet online?

Symfoniker med Cello som spelar utomhus
På fem platser runt om i Sverige väntar fjorton musiker. Uppdraget: att tillsammans spela live över Telias nät och bjuda publiken i Göteborgs konserthus på en musikalisk upplevelse utöver det vanliga.
Playing Apart – ett unikt experiment i samarbete mellan Telia och Göteborgs Symfoniker

Vi hjälper dig hitta rätt kommunikationslösning för ditt event

När du ska arrangera ett event tveka inte att höra av dig till oss med frågan;
hur kan jag försäkra mig om att kommunikationen fungerar för alla som är
där?


Vi på Telia närmar oss varje event som konsulter och skräddarsyr den tekniska lösning som passar budget och mål bäst. Vi kan sköta hela eventet med projektledning, installation, drift, övervakning och nedmontering. Det går även att hyra den utrustning som behövs och göra allt själv, eller att få hjälp med de delar som just ditt event behöver. Telefonsupport ingår alltid, och som extra tjänst kan ni få personlig support på plats under hela eventet.

Under ett event använder och förstärker vi infrastrukturen och får kommunikationsstrukturen att fungera oavsett om det är i en arena, en byggnad, mitt i skogen eller på ett avgränsat område i stan. Att Telia är marknadsledare och har ett innovativt samarbete med de största aktörerna i Sverige ger oss förutsättningarna som krävs för att arbeta med eventlösningar i hela landet, både på små och stora orter.

För större event kan vi behöva dra en tillfällig fiberkabel medan ett mindre event kanske endast kräver tillfällig acces till fast eller mobilt nät, extra antenner eller routrar.

Telia har fått förtroendet att arrangera några av Sveriges största event: tv-sända bröllop, kända musikfestivaler, viktiga sportevent som exempelvis ishockey eller alpin- och längdskidåkning. Men vi har även skapat lösningar som gjort kommunikationen bättre på många mindre event.

Arrangörerna har fått publicitet på nätet och i pressen tack vare att publik, media och gäster kunnat utnyttja allt från tv-kameror till smartphones och surfplattor.