Connected Business 2024

31 jan 2024, 10.30–17.00, Stjärntorget 1, Solna

Vår kollektiva kunskap är större än någonsin och aldrig har vi varit så överösta av tekniska innovationer. Samtidigt blir vår förmåga till empati och att emotionellt kunna hantera alla dessa intryck viktigare. Den nya intelligensen är ett samspel mellan teknik och människa. Vi har förutsättningar för all världens tekniska lösningar, men allt börjar med en idé. Vi måste känna av och förstå våra behov för att kunna hitta både problem och lösning. Den nya intelligensen befinner sig i gränslandet mellan hjärta och hjärna. Välkommen hem till oss för en dag full av spännande talare och samtal. Vi diskuterar hur cybersäkerhet, 5G, IoT och samhället påverkas av allt mer sofistikerad teknik och hur viktigt samspelet med oss blir. 

Den nya intelligensen. Det är Telia.

Fredrik Sidmar och Tobias Larsson, Telia och Telia Cygate

Se i efterhand

Du måste godkänna statistiska och analytiska cookies

Du måste godkänna statistiska och analytiska cookies för att kunna se det här innehållet.

Agenda

11:30
Välkommen! Dörrarna öppnas

11:45 – 12:45
Lunch

13.00 – 14:30
Den nya intelligensen och omvärlden

Anders Borg undersöker hur teknologiska framsteg påverkar omvärlden och vilka utmaningar och möjligheter som uppstår. 

Panelsamtal på samma tema. Vilka utmaningar ser vi i framtiden och hur löser vi dem? Hur bemöter vi säkerhetsperspektivet, kompetensbrist, samhälle och ekonomi.

14.30 – 15.15
Nätverka i hubbar

Nätverka med våra experter i våra hubbar: Northstar, Cybersäkerhet och Smart Grid & IoT. Här får du veta mer om:

 • hur 5G kan nyttjas

 • vikten av en robust och säker infrastruktur

 • NIST (National Institute of Standards and Technology) – hur man strukturerar riskarbete, mäter risk, väljer säkerhetsåtgärder och utför säkerhetsarbete i en organisation

 • smarta elnät

 • smarta byggnader


15:15 – 16:00
Den nya intelligensen och omställningen

Den gröna omställningen i Norrbotten och satsningen som leder Sverige in i framtiden. 
Näringslivet och den offentliga sektorn diskuterar och presenterar både utmaningar och nya möjligheter. 

16:00 – 17:00
Den nya intelligensen och framtiden

Magnus Leonhardt från Telia pratar om hållbarhet och den gröna omställningen. Vilka möjligheter uppstår med utbyggnaden av 5G-nätet och hur kommer det att påverka vår samhällsutveckling och infrastruktur? Vad är nästa steg? Kommer vi sudda ut gränserna mellan maskin och människa?

17:00 – 18:00
Den nya intelligensen och 5G-löken

After Work med besök av årets kock 2022 som bjuder på en efterrätt gjord på lök odlad med hjälp av 5G-teknik.

5G-löken en lök producerad med hjälp av 5G

Löken är resultatet av ett innovativt partnerskap med Ekobot, där jordbruksrobotar genererar omfattande datamängder och realtidsvideo. Denna information analyseras i molntjänster och återkopplas effektivt till både robot och lantbrukare genom 5G. Resultatet är en avancerad lök med 6% ökad skörd, minskad användning av bekämpningsmedel och förlängd hållbarhet.

Våra talare

 • Nicklas Hermansson

  Nicklas Hermansson – omvärldsbevakare, affärsstrateg och föreläsare

  Hur kan digitalisering och artificiell intelligens hjälpa ditt företag? Det är några av frågorna Nicklas Hermansson specialiserat sig på under sin 20 år långa karriär inom media och journalistik. Innovation har varit ett ständigt ledord och han har uppmärksammats både för strategier utifrån digitalisering, nya kommunikationskanaler, samt hur man ökar potentialen i både privat- och arbetsliv. Se honom nu som moderator för Connected Business 2024.

 • Arantxa Álvarez

  Arantxa Álvarez – radiopratare, programledare och moderator

  Med en briljant mix av humor och allvar leder Arantxa Álvarez samtal och debatter. Hon har ett imponerande CV av att i flera år leda både radio-och tv-program och nu möter vi henne som co-host i årets upplaga av Connected Business 2024. Med den närvaro och snabbtänkthet som krävs för att arbeta i direktsändning har hon förmågan att ställa knivskarpa frågor som väcker liv i samtalen och leder debatterna framåt.

 • Anders Borg

  Anders Borg – expert och rådgivare, tidigare finansminister

  Hur kommer AI, digitalisering, pandemier, Kina, USA och annat påverka samhället och ekonomin? Anders Borg besitter inte bara en stor kunskap, utan har även insikten att på djupet kunna analysera världsläget och vad ett företag, sektor eller bransch kan göra för att tolka framtidens utmaningar och ligga steget före.

  Ett samspel mellan människors beteenden och ny teknik påverkar den globala ekonomin och skapar både nya risker och möjligheter för företag. Vad kan vi lära oss av den nya intelligensen?

 • Magnus Leonhardt

  Magnus Leonhardt – strategi och innovation B2B, Telia

  Magnus har mer än 25 års erfarenhet från tech-branschen. Med blicken ständigt riktad mot framtiden, ansvarar han för Telia B2Bs strategi- och innovationsarbete, med utgångspunkt i de samhällstrender och den teknikutveckling som formar företag och offentlig verksamheters långsiktiga digitaliseringsbehov.

 • Tobias Larsson Telia

  Tobias Larsson – chef för B2B Telia

  Tobias driver Telias företagsaffär, en av Sveriges största leverantörer av kommunikations- och IT-tjänster till företag och offentlig sektor. Han har lång erfarenhet av att stötta företag och organisationer med digitalisering, innovation och strategi, bland annat som vice vd på Capgemini Invent, ett av landets ledande konsultföretag. 

 • Fredrik Sidamar

  Fredrik Sidmar – VD Telia Cygate

  Fredrik är sedan 2017 VD för Telia Cygate, som sedan 1978 har samlat branschens vassaste experter inom IT-infrastruktur med fokus på nätverk, cybersäkerhet och molnlösningar.

  Han har lång erfarenhet av strategi- och digitalisering och har suttit i företagsledningen för stora svenska IT-konsultbolag som Connecta och Acando.