Äntligen dags för säsongsstart i SDHL

Den 12 september är det äntligen dags! Då är det nedsläpp i SDHL, Svenska Damhockeyligan, som kommer att bjuda på hockeyunderhållning av högsta klass hela hösten och vintern. C More och Sportkanalen storsatsar och visar så gott som alla matcher.

SDHL anses ofta vara Europas bästa liga, med internationella stjärnor och spel i toppklass. Sverige är ledande i världen när det gäller seriespel i damhockey, och nu är det alltså dags att dra igång den femte säsongen av SDHL. 36 omgångar och totalt 195 matcher väntar innan svenska mästarna kan höja pokalen i mars 2021.

- Det är alltid en nervkittlande känsla när det är dags för nedsläpp för en ny säsong och likaså denna gång. Det ska bli otroligt spännande och kul att dra igång imorgon, säger Angelica Lindeberg, kommersiell chef för SDHL.

- Som tur är går inte alla matcher samtidigt så jag planerar att se samtliga fem matcher och njuta av att säsongen 20/21 är igång, säger Angelica.

Ebba Berglund, back i Luleå Hockey

Ebba Berglund, back i Luleå Hockey

Taggat Luleå lovar fartfyllt spel

En annan som är ytterst taggad inför säsongsstarten är Ebba Berglund, som spelar back i Luleå Hockey. Laget slutade på andra plats i grundserien förra säsongen, och möter serie-ettan HV71 i sin öppningsmatch.

- Vi har kört hård och bra försäsongsträning och kommit starkt ut på isen redan från start och sedan bara jobbat oss uppåt, så vi har en riktigt bra känsla i laget, säger Ebba.

- Från Luleå hockeys del kommer man kunna förvänta sig ett fartfyllt spel med mycket energi, skills och hårt jobb över hela banan. Vi är ett lag som jobbar tillsammans och det kommer synas på isen. Kolla så får du se!

Säsongen 2019/2020 i SDHL påverkades – som all annan sport – av Coronapandemin, vilket gjorde att inga svenska mästare kunde utses. HV71 får kanske anses vara förhandsfavoriter inför den nya säsongen i egenskap av vinnare av grundserien. Men tunga klubbar som Brynäs, Djurgården och Ebba Berglunds Luleå var inte långt efter och vill så klart ha ett ord med i laget…

C More storsatsar på SDHL

C More storsatsar på SDHL denna säsong och gör det enkelt att följa spänningen. 30 av säsongens 195 matcher sänds linjärt i Sportkanalen och C More, och 160 matcher kan streamas via C More. 20 matcher i grundserien och tio slutspelsmatcher, inklusive finalserien, kommer att sändas i SVT.

Så, är SDHL världens bästa liga? Bilda dig en egen uppfattning genom att följa SDHL under hösten med Telias exklusiva sportpaket där både C More (med SDHL och SHL) och V premium (med bland annat Premier League) ingår. 
 

Ännu mera tv!

Sport, serier och film just nu

  • Bästa sporten just nu

    De största ligorna och de största stjärnorna kommer äntligen tillbaka.

    Läs mer
  • Seriefrossa!

    Här är september månads serie- och filmpremiärer.

    Läs mer