Erbjudande

VI BJUDER DIG PÅ
EN NY ROUTER

Din surfupplevelse är viktig för oss. Därför bjuder vi dig på en nyare router (värde 499 kr) när du förlänger ditt bredbandsabonnemang med 12 månader. Vill du inte förlänga ditt abonnemang kan du istället välja att betala routern direkt. Vi bjuder på frakt och retur av din gamla router. Erbjudandet gäller tillsvidare, så länge lagret räcker.

SÅHÄR SKAPAR DU EN BRA WIFI-UPPLEVELSE HEMMA

Det finns många saker som kan påverka din hastighet. Därför har vi samlat några tips på hur du surfar så snabbt som möjligt och helt enkelt får ut mesta möjliga glädje av ditt bredband och wifi.

Erbjudande

Placera routern rätt

LÅT ROUTERN KOMMA UT UR GARDEROBEN

Placera din router centralt i ditt hem, på en hylla eller ett bord ungefär en meter ovanför golvet. Se till att den inte är skymd och att inga vitvaror eller elektroniska apparater står i närheten.

Prova dig fram, byt plats eller bara vrid på routern. Små ändringar kan ha stor effekt. På Bredbandskollen kan du lätt mäta hur dina ändringar påverkar hastigheten.

VAD PÅVERKAR HASTIGHETEN?

MYCKET SURF I SAMMA HEM

Mängden användare kan påverka hastigheten på din uppkoppling. Tänk på att med användare räknas även grannar, spelkonsoler och trådlösa högtalare.

Främst är det dock vad du som användare gör, som påverkar hastigheten. När du streamar film påverkas din bandbredd mer än när du surfar på vanliga hemsidor. Tjocka väggar samt gammal utrustning kan också dra ner hastigheten.

Erbjudande
Erbjudande

HUR FÅR JAG ETT SNABBARE WIFI?

SURFA MED NYA PRYLAR

Förutom själva placeringen av din router når du den bästa hastigheten med modern hemelektronik som klarar av höga hastigheter. Har du äldre produkter som inte har stöd för den senaste tekniken riskerar du att få ett betydligt långsammare wifi.

Du kan också prova att byta kanal på din router. När du installerar den för första gången väljer den nämligen automatiskt en kanal. Om dina grannar använder samma kanal kommer ni att störas av varandra. Ofta finns det flera kanaler som inte är trafikerade.

Läs mer om hur du byter sändningskanal här.

VILLKOR

När du byter till ny wifi-router måste du returnera din gamla router. Vi skickar en returfraktsedel i samband med att du får din nya router. Vi står för frakten.

Lån av wifi-router ingår så länge du är bredbandskund hos oss. Om du säger upp bredbandet returnerar du routern till oss.