E-sim till iPhone och Apple Watch och Samsung Galaxy Watch

Med mobilabonnemang kan du även ha e-sim till din Apple Watch eller Samsung Galaxy Watch. Det betyder att din klocka kan dela mobilnummer och surf med det mobilabonnemang du valt att koppla den till. Vi bjuder dig på de tre första månaderna (69 kr/mån) – upplev friheten!

Nu kan du som är mobilkund hos Telia skaffa e-sim till både Apple Watch och Samsung Galaxy Watch. Det innebär att du kan ringa, skicka meddelanden eller logga hälsodata från klockan utan att vara i närheten av din mobil. Perfekt när du ger dig ut på en löprunda eller bara vill ha lite skärmfri tid.

Uppkopplingen till Apple Watch aktiveras direkt i Apples klockapp Watch och tar bara några minuter att slutföra. Inget krångel med extra simkort och mobilnumret blir detsamma som det du har i mobilen. 

Uppkopplingen till Samsung Galaxy Watch aktiveras genom Samsungs Galaxy Wearable-app. Se våra kom gång-guider för hur du aktiverar E-sim Klocka för respektive enhet.

E-sim Klocka, som uppkopplingen kallas, är kostnadsfritt i tre månader. Därefter betalar du 69 kr/mån utan bindningstid.

Nu finns också e-sim till Apples senaste mobiltelefoner

I samma veva som vi släpper e-sim till Samsungs Watch öppnar vi även upp för e-sim till iPhones modeller XS, XS Max och XR. Det innebär att du som har abonnemanget Telia Mobil (från 4 juni 2019) hos oss kan aktivera e-sim och således slippa krångla med ett sim-kort i din mobiltelefon. Bland många fördelar gör e-sim gör dig gränslös, är du på resande fot och vill ha ett lokalt nummer slipper du byta kort och tjänsten fungerar dessutom oavsett operatör eller land.

Allt du behöver veta om e-sim

E-sim är en förkortning av "embedded sim" och fungerar till stor del precis som det fysiska plastkort du har i mobilen. Skillnaden är att informationen om ditt abonnemang inte längre är knutet till kortet, utan kan skickas trådlöst direkt till din mobil, klocka eller laptop.

E-sim kan programmeras på distans så att du enkelt kan flytta nummer eller byta operatör utan krångliga simkortsbyten.

En annan fördel med e-sim är att det blir möjligt att ha flera nummer på en och samma mobil, så kallad dual sim. Det innebär att du kan ringa från ditt privata nummer och jobbnummer från samma mobil. Omvänt så kan e-sim underlätta om du vill använda samma nummer på olika enheter, till exempel om du vill dela surf mellan en mobil och surfplatta.

Inledningsvis har Telia stöd för e-sim till Apple Watch, Samsung Galaxy Watch och iPhone. Så småningom kommer vi se tekniken i fler mobiltelefoner och klockor, på laptops och andra prylar som behöver koppla upp sig mot nätet.

Fördelar med e-sim

 • Du slipper pilla med fysiska simkort när du byter mobil eller abonnemang.
 • Du kan ha olika nummer på samma mobil, till exempel om du vill växla mellan att ringa privat eller i tjänst.
 • E-sim tar ingen extra plats vilket kommer underlätta utvecklingen av framtida produkter.

KOPPLA UPP APPLE WATCH

Har du en Apple Watch 3 GPS + Cellular (eller senare), en iPhone 6 (eller senare) och abonnemanget Telia Mobil (från 1 aug 2015 eller senare) behöver du bara gå in i appen Watch och koppla upp dig mot Telias mobilnät.

KOM I GÅNG

KOPPLA UPP GALAXY WATCH

Samsung Galaxy Watch med E-sim Klocka beställer du genom Galaxy Wearable-appen i din Samsung-telefon. 

Kom igång

 • Samsung Galaxy Watch

  Samsung Galaxy Watch

  Pris 3790 kr

  En snygg klocka i klassisk design och rostfritt stål. Fungerar med både Android och iOS.

  Välj
 • Apple Watch S4 Cellular, 44 mm

  Apple Watch S4 Cellular, 44 mm

  Pris 6395 kr

  Håll koll på din hälsa, logga dina träningspass med hjälp av Apple Watch Series 4.

  Välj
 • Apple Watch S4 Cellular, 40 mm

  Apple Watch S4 Cellular, 40 mm

  Pris 5995 kr

  Håll koll på din hälsa, logga dina träningspass med hjälp av Apple Watch Series 4.

  Välj

Frågor och svar