VI HAR SLÄPPT E-SIM TILL APPLE WATCH!

Nu har vi släppt e-sim till Apple Watch. Det betyder att din klocka kan dela mobilnummer och surf med det mobilabonnemang du valt att koppla den till. Vi bjuder dig på de tre första månaderna (69 kr/mån) – upplev friheten!

KÖP APPLE WATCH

Nu kan du som är mobilkund hos Telia skaffa e-sim till din Apple Watch. Det innebär att du kan ringa, skicka meddelanden eller logga hälsodata från klockan utan att vara i närheten av din mobil. Perfekt när du ger dig ut på en löprunda eller bara vill ha lite skärmfri tid.

Uppkopplingen aktiveras direkt i Apples klockapp Watch och tar bara några minuter att slutföra. Inget krångel med extra simkort och mobilnumret blir detsamma som det du har i mobilen. 

E-sim Klocka, som uppkopplingen kallas, är kostnadsfritt i tre månader. Därefter betalar du 69 kr/mån utan bindningstid.

För att komma igång behöver du en Apple Watch Cellular av generation 3 eller senare, en iPhone av modell 6 eller senare och ett mobilabonnemang hos Telia från augusti 2015 eller senare. 

Allt du behöver veta om e-sim

E-sim är en förkortning av "embedded sim" och fungerar till stor del precis som det fysiska plastkort du har i mobilen. Skillnaden är att informationen om ditt abonnemang inte längre är knutet till kortet, utan kan skickas trådlöst direkt till din mobil, klocka eller laptop.

E-sim kan programmeras på distans så att du enkelt kan flytta nummer eller byta operatör utan krångliga simkortsbyten.

En annan fördel med e-sim är att det blir möjligt att ha flera nummer på en och samma mobil, så kallad dual sim. Det innebär att du kan ringa från ditt privata nummer och jobbnummer från samma mobil. Omvänt så kan e-sim underlätta om du vill använda samma nummer på olika enheter, till exempel om du vill dela surf mellan en mobil och surfplatta.

Inledningsvis har Telia stöd för e-sim till Apple Watch. Så småningom kommer vi se tekniken även i mobiltelefoner, på laptops och andra prylar som behöver koppla upp sig mot nätet.

Så här fungerar det

Har du en Apple Watch 3 GPS + Cellular (eller senare), en iPhone 6 (eller senare) och ett Mobil Komplett-abonnemang (från 1 aug 2015 eller senare) behöver du bara gå in i appen Watch och koppla upp dig mot Telias mobilnät.

KOM I GÅNG

Fördelar med e-sim

  • Du slipper pilla med fysiska simkort när du byter mobil eller abonnemang.
  • Du kan använda samma nummer på flera olika mobiltelefoner.
  • Du kan ha olika nummer på samma mobil, till exempel om du vill växla mellan att ringa privat eller i tjänst.
  • E-sim tar ingen extra plats vilket kommer underlätta utvecklingen av framtida produkter.

Gör dig redo för en klockren upplevelse

Apple Watch har e-sim.

APPLE WATCH

IPHONE

Iphone XS har stöd för e-sim.

Mobilabonnemang

Frågor och svar