Så ska Generation Pep och Telia få barn att röra på sig

Svenska barn är bland de mest stillasittande i Europa. Nu stöder Telia den ideella organisationen Generation Pep som vill främja barns hälsa genom ökad fysisk aktivitet och hälsosamma vanor.

Sverige är i dag ett av Europas mest stillasittande länder. Svenska fyraåringar sitter stilla nästan hälften av sin vakna tid och endast var åttonde 13-åring rör på sig tillräckligt mycket varje dag. Samtidigt kan hälsosamma vanor göra en otrolig skillnad för både hälsan och lärandet. Det här är bakgrunden till den icke vinstdrivande organisationen Generation Peps  arbete för att främja barn och ungdomars hälsa.

– Genom att tidigt anamma hälsosamma vanor kan 80 procent av hjärtsjukdomar och stroke förhindras. En studie visar också att dubbelt så många svenska femteklassare nådde de nationella målen i svenska, engelska och matematik när skolidrotten utökades med två lektioner per vecka, säger Jannike Forslund, Brand Manager på Telia.

Fastnar framför skärmen

Stillasittande är ofta sammankopplat med en skärm av något slag – en mobiltelefon, en surfplatta eller en dator. Som operatör är det därför viktigt för Telia att ta ansvar i den här frågan.

– Vi är övertygade om att digitaliseringen förbättrar världen. Men vi är också medvetna om att unga har en tendens att stanna länge bakom skärmen. De umgås med vänner, upptäcker saker och tiden rinner i väg. Därför har vi gått in som sponsor till Generation Pep med förhoppningen att bidra till en mer balanserad vardag för våra yngre användare, säger Jannike Forslund.

"nyckeln ligger i att utgå från barnens intressen och drivkrafter för att aktivera dem"

Surf för steg

Telias Generation Pep-insatser riktar sig till både barn och vuxna. Tidigare i år lanserades bloggen Smartare Vardag (länka), där föräldrar kan hitta inspiration, tips och råd kring de här frågorna. Och för barnen håller Telia på att utveckla en digital lösning som ska motivera dem att röra på sig.

– Jag kan inte avslöja för mycket innan lanseringen. Men nyckeln ligger i att utgå från barnens intressen och drivkrafter för att aktivera dem. På så sätt kan våra tjänster bidra till en hälsosam vardag, säger Jannike Forslund.

Läs mer om vårt samarbete med Generation Pep

Vi kallar det ansvarsfullt företagande

HELLO WORLD! FRÄMJAR BARNS DIGITALA SKAPANDE

SÅ DELTAR TELIA I KAMPEN MOT BARNÖVERGREPP

Schysst på nätet