Så ställer du in automatisk säkerhetskopiering med Telia Cloud på din dator

Med Telia Cloud kan du ställa in automatisk säkerhetskopiering av önskade mappar på din dator, så att du aldrig behöver oroa dig för att bli av med viktiga dokument.

1. Öppna programmet Telia Cloud på din dator.

2. Välj Backup i menyraden överst i programfönstret.
  3. För att lägga till en mapp för säkerhetskopiering klickar du på knappen Lägg till katalog, och bläddrar fram den mapp du vill säkerhetskopiera. Klicka OK eller motsvarande. (Du kan också lägga till mappar genom att dra och släppa.)

Nu kommer Telia Cloud regelbundet att säkerhetskopiera innehållet i angivna mappar.

4. Om du vill ställa in ett särskilt tidsschema då Telia Cloud ska köra säkerhetskopieringen så kan du göra det genom att klicka på Inställningar och sedan välja fliken Tidtabell.

5. Välj Schemalagd säkerhetskopiering.

Nu har du möjlighet att välja bland några fördefinierade scheman (Varje dag, Vardagar eller Helger), men du kan också sätta ett helt eget schema med precis de dagar och tidpunkter som passar dina behov. När du är nöjd klickar du på Använd.