Konfigurera e-post Apple Mail 6

1. Vill du ställa in e-posten automatiskt?
    Du kan välja att få inställningarna automatiskt i vårt kom igång-flöde. Annars följer du den här guiden.

2. Klicka på Mail i programlistan och välj Lägg till konto.

3. Här fyller du i dina uppgifter och klicka sedan på Fortsätt.

4. Gör följande:
    Välj IMAP som kontotyp:
    Server, inkommande e-post: mailin.telia.com
    Användarnamn: din e-postadress
    Lösenord: (ditt e-postlösenord)
    Klicka sedan på Fortsätt.

5. Under fliken Kontoinformation kan du kontrollera dina inställningar.
    Beskrivning: Namn på e-postinställningen.
    E-postadress: Din e-postadress.
    Fullständigt namn: Namn som skall visas när du skickar meddelanden.
    Server, inkommande e-post: mailin: mailin.telia.com
    Användarnamn: e-postadress.
    Lösenord: Lösenord för e-postadress.
    Server, utgående e-post (SMTP): Välj den inställning du skall ha för utgående server (mailout.telia.com)

6. Under fliken Avancerat fyller du i följande:
    Port: 143 (klicka inte i SSL)
    Autentisering: Lösenord

7. Val av utgående server SMTP

Du kan välja en utgående server eller välja att lägga till en ny. Om du väljer att lägga till en ny så klickar du på + i listan till vänster.

8. Standardinställning för Telia är:
    Utgående server: mailout.telia.com
    Port: 465 med SSL.
    Autentisering: lösenord.
    Användarnamn: e-postadress.
    Lösenord: lösenord för e-postadress

9. Bra att veta

Om du har problem med ditt e-postprogram eller andra tekniska inställningar som inte är kopplade till Telias tjänster kan du kontakta vår Premiumsupport.