Inget fel utan RGW

1. Börja med att starta om din dator

En omstart kan avhjälpa många problem och nollställer programmen.

2. Koppla bort eventuell router

Anslut en nätverkskabel direkt från port 1 på ditt modem till din dator. Fungerar det bättre då vänder du dig till routertillverkaren för support. Du är också välkommen att kontakta vår premiumsupport.

3. Dra ut nätverkskabeln till din dator och stoppa sedan in den på nytt.

4. Kontrollera inställningarna för datorns nätverkskort/kontrollera att nätverkskortet i din dator är aktiverat

Detta gör du enkelt genom att installera supportassistenten.

5. Kontrollera brandväggsinställningar

Felaktiga brandväggsinställningar kan blockera datatrafik. Brandväggar uppdateras ofta regelbundet och det kan därför skett förändringar utan att du aktivt ändrat något.

Du kan också tillfälligt prova att inaktivera din brandvägg. Tänk dock på att det alltid innebär en större risk att surfa utan brandvägg.

6. Gör en fabriksåterställning av ditt modem

Detta gör du genom att hålla inne resetknappen tills dess att modemet slocknar. Använd ett tunt föremål såsom en penna eller ett gem för att komma åt knappen.

7. Anslut en annan dator till modemet

Om det fungerar ligger felet i din dator, du kan då kontakta vår premiumsupport.