Felkoder för tv

Vad betyder felkoderna i din tv-box? Nedan hittar du de vanligaste felkodernas betydelse och förslag på åtgärder.

Felkod-502
Kommunikationsfel

Gör såhär:

1. Tryck på knappen Menu på din fjärrkontroll.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Felsökning.
  4. Starta om din tv-box när felsökningen är klar.

Felkod-602-613
Kommunikationsfel

Gör såhär:

1. Tryck på knappen Menu på din fjärrkontroll.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Felsökning.
  4. Starta om din tv-box när felsökningen är klar.

Felkod-701
Hårddiskproblem

Gör så här:

1. Starta om din tv-box.
  2. Försök igen.

Felkod-702
Hårddiskproblem

Gör så här:

1. Välj att du vill göra en kontroll och felrättning av hårddisken när frågan dyker upp.
  2. Tv-boxen tar då bort eventuellt skadade inspelningar samtidigt som den startar om.

Felkod-703
Hårddiskproblem

Gör så här:

1. Välj att du vill göra en kontroll och felrättning av hårddisken när frågan dyker upp.
  2. Tv-boxen tar då bort eventuellt skadade inspelningar samtidigt som den startar om.

Felkod-711
Fel vid uppstart

Felet kan bero på att din tv-box är ihopkopplad med en router som inte är från Telia.

Gör så här:

Kontrollera att du använder en trådlös router från Telia.
Felet ligger vanligtvis någonstans mellan tv-boxen och routern. Du kan felsöka din tv online eller kontakta oss.

Felkod-712
Fel vid uppstart

Gör så här:

1. Gör en fabriksåterställning av din router.
  2. Starta om tv-boxen.
  3. Testa igen.

Du kan också testa att ansluta din router direkt till tv:n via kabeln. Kontakta kundtjänst om inget av ovanstående fungerar.

Felkod-713
Fel vid uppstart

Gör så här:

Kontrollera din internetanslutning och försök igen.

Felkod-714
Fel vid uppstart.

Gör så här:

1. Prova att ansluta din tv-box direkt till modemet/routern.
  2. Använder du redan kabel kan du testa att byta till en annan kabel.
  3. Kontrollera din internetanslutning.

Kontakta kundtjänst om inget av ovanstående fungerar.

Felkod-715
Fel vid uppstart

Gör så här:

1. Starta om routern/modemet.
  2. Vänta till alla utrustning har kontakt med internet.
  3. Starta om tv-boxen och försök igen.

Felkod-6002
Uppspelningen av filmen misslyckades

Gör så här:

1. Kontrollera att du är ansluten till internet.
  2. Försök igen.

Kontakta kundtjänst om problemet kvarstår.

Error-1
Fel vid uppstart av tv-box

Gör så här:

1. Koppla ur nätverkskabeln ur tv-boxen och koppla in den i din dator för att kontrollera att den fungerar.
  2. Kontrollera att övriga kablar är oskadda.
  3. Koppla in tv-boxen till modemet med hjälp av nätverkskabeln. Det är viktigt att nätverkskabeln är ansluten direkt från tv-boxen till modemet utan andra inkoppla enheter emellan.
  4. Flytta nätverkskabeln till en annan port på modemet.
  5. Koppla ur din trådlösa router och gör en fabriksåterställning. Låt den starta upp helt och koppla sedan in tv-boxen igen.

Error-2
Fel vid uppstart av tv-box

Gör så här:

1. Koppla ur nätverkskabeln ur tv-boxen och koppla in den i din dator för att kontrollera att den fungerar.
  2. Kontrollera att övriga kablar är oskadda.
  3. Koppla in tv-boxen till modemet med hjälp av nätverkskabeln. Det är viktigt att nätverkskabeln är ansluten direkt från tv-boxen till modemet utan andra inkoppla enheter emellan.
  4. Flytta nätverkskabeln till en annan port på modemet.
  5. Koppla ur din trådlösa router och gör en fabriksåterställning. Låt den starta upp helt och koppla sedan in tv-boxen igen.

Error-3
Fel vid uppstart av tv-box

Gör så här:

1. Kontrollera att tv-boxen är ansluten direkt till modemet utan andra inkopplade enheter emellan.
  2. Gör en fabriksåterställning av din trådlösa router.
  3. Gör en Reset Software av din tv-box.
  4. Testa därefter att koppla in tv-boxen igen.

Error-4
Fel vid uppstart av tv-box

Gör så här:

1. Starta om din tv-box.
  2. Gör en fabrikståterställning av din trådlösa router.
  3. Testa igen. Gör en fabriksåterställning av din tv-box om det fortfarande inte fungerar.
  4. Kontakta kundtjänst om ovanstående inte hjälper.

Play+

Felkoder för Play+ hittar du här