Felkoder för tv

Här hittar du de vanligaste felkoderna och hur du kan åtgärda dem.

Vid större fel med vår tv-tjänst hittar du dem på driftinformation.

Vanliga felkoder:

Felkod  Betydelse Lösning
502  Kommunikationsfel
  1. Tryck på knappen Menu på din fjärrkontroll.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Felsökning.
  4. Starta om din tv-box när felsökningen är klar.

602
till
612

Kommunikationsfel
  1. Koppla bort all utrustning, förutom tv-boxen som är kopplat till de gula portarna i din router
  2. Slå av wifi i din router. Följ guiden här.
701  Hårddiskproblem
  1. Välj att du vill göra en kontroll och felrättning av hårddisken när frågan dyker upp.
  2. Tv-boxen tar då bort eventuellt skadade inspelningar samtidigt som den startar om.
  3. Om det ändå inte fungerar, gör en formatering av hårddisken. Tryck på Menu på fjärrkontrollen, gå sedan till Inställningar -> Systeminställningar, där hittar du valet ”Formatera hårddisk”.
    Obs! Att formatera hårddisken tar bort allt inspelat material.
711  Fel vid uppstart Felet kan bero på att din tv-box är ihopkopplad med en router som inte är från Telia.
Kontrollera att du använder en wifi-router från Telia (kolla på lappen på undersidan).
Så här kopplar du in tv från Telia.
712 713  Fel vid uppstart

Gör en återställning av din router, följ guiden här.

714  Fel vid uppstart Prova att ansluta din tv-box direkt till modemet/routern.
Om den redan är ansluten direkt till routern kan du testa att byta till en annan kabel.
Gör en återställning av din router, följ guiden här.
715  Fel vid uppstart
  1. Starta om routern/modemet.
  2. Vänta tills att alla lampor lyser.
  3. Starta om tv-boxen och försök igen.

Errormeddelanden:

Error/Betydelse

Lösning

Error-1
 Error-2

Fel vid uppstart   av tv-box

1. Koppla ur nätverkskabeln ur tv-boxen och koppla in den i din dator för att kontrollera att den fungerar.
  2. Kontrollera att övriga kablar är oskadda.
  3. Koppla in tv-boxen till routern/modemet med hjälp av nätverkskabeln. Det är viktigt att nätverkskabeln är ansluten direkt från tv-boxen till modemet utan andra inkoppla enheter emellan.
  4. Flytta nätverkskabeln till en annan port på modemet.
  5. Koppla ur strömmen till din tv-box. Gör en återställning av routern och avvakta sedan i tio minuter. Låt den starta upp helt och koppla sedan in tv-boxen igen.

Error-3

Fel vid uppstart   av tv-box

1. Kontrollera att tv-boxen är ansluten direkt till modemet utan andra inkopplade enheter emellan.
  2. Gör en återställning av din router, följ guiden här.
  3. Gör en Reset Software av din tv-box, följ guiden här.
  4. Testa därefter att koppla in tv-boxen igen.

Error-4

Fel vid uppstart av tv-box

1. Starta om din tv-box.
  2. Gör en återställning av din router, följ guiden här.
  3. Testa igen. Gör en återställning av din tv-box om det fortfarande inte fungerar, följ guiden här.