Digitalisering och uppkoppling - två kraftfulla verktyg för inkludering

Integration på arbetsmarknaden är en viktig fråga för många – inte minst de som är nyanlända. Sverige lider av brist på arbetskraft inom områden som vårdsektorn och fordonsindustrin. Att nyanlända personer ska kunna komma in på arbetsmarknaden snabbare är därför samhällskritiskt.
 

Telias samarbete med Lernia kring framtagande av appen Join Lernia, samt Telias eSFI-projekt (SFI=Svenska för invandrare), är exempel på initiativ med syftet att skapa möjligheter för snabbade integration i det svenska samhället. Med hjälp av digitala verktyg kan nyanlända hjälpa andra nyanlända att visa vägen till jobb och utbildning.

- Appen inspirerar genom verkliga historier om personer som lyckats få jobb eller hittat den utbildning de vill gå. Alla som vi följer ger sina egna tips om hur man får ett jobb eller hittar utbildningen som leder till jobb i Sverige, säger Omar Al Zankah, projektkoordinator Join Lernia.

Join Lernia innehåller både intervjuer med nyanlända och en faktabank där användarna kan läsa mer om hur arbetsmarknaden och utbildningar i Sverige fungerar. Appen är på tre språk; arabiska, engelska och svenska.

Läs mer om JOIN app

Läs mer om eSFI

Vi kallar det ansvarsfullt företagande