Byt till Telia

Vi är en helhetsleverantör och garanterar dig hög kvalitet på hela din upplevelse hos oss.

 

 • Mobilabonnemang

  Med mobilabonnemang från Telia har du stor valfrihet och allt handlar om vad du vill ha och behöver. Välj mellan fast och rörlig månadskostnad och surfmängd efter behov.

 • Kontantkort

  Få full kontroll på kostnaderna med kontantkortet Refill. Du slipper bindningstid och fakturor samt har stor frihet då du enkelt byter prisplan. Dessutom laddar du kontantkortet helt efter dina behov.

 • Fast telefoni

  Med fast telefoni från Telia väljer du själv det prisavtal som bäst passar dina vanor. Du kan enkelt beställa till både bredband och tv från Telia eftersom båda levereras via ditt telejack.

 • Gör så här:


  1. Välj den mobil och/eller det mobilabonnemang som passar dig.
  2. I beställningsflödet kan du i steg två välja mellan att Behålla ditt nummer och Beställa ett nytt nummer.
  3. Vill du behålla ditt nummer, fyll i det och tryck på Verifiera.
  4. Du kommer få ett sms till din mobiltelefon. Fyll i koden för att bekräfta ditt nummer.
  5. Abonnemangsavtalet kommer att skickas till dig.


  Det tar cirka fem arbetsdagar innan ditt mobilnummer flyttas över till Telia och du kan börja ringa med oss. Anledning är att vi behöver få ok från din nuvarande mobiloperatör samt få en godkänd kreditbedömning. Du kommer få bekräftelse med datum och tidpunkt när flytten kommer genomföras.

 • Gör så här:


  Behåll ditt nuvarande telefonnummer

  Har du ett refillkort/kontantkort hos en annan operatör och vill behålla ditt telefonnummer kan du kontanta vår kundtjänst (90200) eller besöka någon av våra butiker för att få hjälp.

  Nytt telefonnummer
  Du kan även välja att beställa ett Telia Refill startpaket och få ett nytt telefonnummer, föjl i såfall följande steg:
   

  1. Beställ ett startpaket – alltid 0 kr på telia.se.
  2. Du kommer att få ett sim-kort med ett nytt telefonnummer skickat till dig.
  3. När du fått hem ditt kontantkort behöver du ladda det för att kortet ska fungera.


  Passa på att registrera ditt kontantkort för att få ta del av vår laddningsbonus. Skapa sedan ett konto på Mina Sidor, så kan du enkelt ha koll på ditt saldo.

 • Gör så här:

  Fyll i en beställningsblankett eller kontakta oss på telefon 90 200 för att beställa överflyttning av ditt fasta abonnemang till Telia.

  Bra att veta

  • I vissa fall behöver vi en fullmakt från dig. Denna ger oss rätt att begära över ditt telefonnummer till oss och avsluta ditt abonnemang hos den andra operatören.
  • Vi kan bara ta över ett telefonnummer som är i drift hos den andra operatören, det är därför viktigt att du inte själv ringer och avslutar ditt abonnemang.
  • Eftersom vi behöver tid för postgången för avtalet och fullmakten, är det viktigt att du i god tid skickar in blanketten eller ringer till oss och beställer, helst 3-4 veckor innan överflyttningen från den andra operatören.