Burgare och pommes med ketchup och uppkoppling

När McDonald’s lyfter gästupplevelsen med digitala tjänster är en tillgänglig och säker infrastruktur på kedjans alla 200 restauranger i Sverige avgörande för framgång. De har implementerat en SDN-baserad lösning med LAN, wifi och DataNet som ger en säker uppkoppling, och en flexibilitet som är anpassad efter verksamhetens behov.


McDonald’s har redan rullat ut en rad nya tjänster som självbeställning, bordsservering och hemleverans. Avtalet med Telia innebär att McDonald’s får tillgång till ett stabilt och säkert datanät som gör det enkelt att koppla på nya molntjänster. Telia ansvarar för drift och underhåll samt löpande utveckling av nätet. På så vis kan McDonald’s fokusera på att utveckla och införa nya digitala tjänster som ger en ännu bättre kundupplevelse och förenklar vardagen för medarbetarna.

– Uppkopplingen kan anpassas efter verksamhetens behov på ett enkelt och smidigt sätt, och lösningen levererar den tillgänglighet som krävs för att den digitala infrastrukturen ska fungera felfritt för de 400 000 gäster som dagligen besöker restaurangerna, säger Tobias Larson Försäljningsdirektör Enterprise.

– Vi bygger ett ännu bättre McDonald’s – med burgare som tillagas på beställning, digitala beställningskiosker, bordsservering och nu senast, ett nytt lojalitetsprogram i vår app, McPoints. Gemensamt för alla våra satsningar på att utveckla restaurangupplevelsen, är att tekniken som krävs för att göra detta möjligt fungerar som ett självspelande piano. Telias helhetslösning är en av pusselbitarna för att vi ska lyckas, säger Jonas Andersson it-chef på McDonald’s.  

Vill du veta mer om våra ICT-lösningar?