navigation-profile navigation-search navigation-menu navigation-services navigation-mail navigation-mail navigation-laddarefill navigation-forum navigation-close navigation-plus navigation-minus navigation-chevron-right navigation-newspaper heart

Telias mobila bredband snabbast i Sverige

Publicerad: 2016-02-23 12:35

Grattis till dig som är Teliakund! Du har nämligen tillgång till Sveriges snabbaste mobila bredband.

Bilden visar medelhastigheten för att ta emot data i 3G/4G näten i Sverige 2011-2015 fördelat på operatör. Källa: Internetstiftelsen i Sverige, IIS

Med en genomsnittshastighet på 21 Mbit/s för att ta emot data via de mobila 3G/4G-näten erbjuder Telia det snabbaste mobila bredbandet i Sverige. Inte nog med det, Telias mobilnät är också snabbast på att skicka data med en genomsnittshastighet på 13 Mbit/s och tar därmed en dubbelseger över konkurrenterna.

Uppgifterna kommer från Internetstiftelsen i Sverige, IIS, som i sin rapport Bredbandskollen granskar surfhastigheterna i Sverige för både mobilt och fast bredband.

Rapporten avslöjar även att medelhastigheten på de svenska 3G-näten (numera 4G) gått från 2 Mbit/s 2008 till 19 Mbit/s under 2015. Det innebär en ökning på svindlande 780 procent.

Läge att skaffa mobilt bredband? Läs mer om vad Telia kan erbjuda

arrow-downt arrow-downt information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic